Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El paisatge valencià a debat en La Nau de la Universitat de València

  • 13 de juliol de 2016
El paisatge valencià a debat en La Nau de la Universitat de València

Demà, dijous 14 de juliol, diversos experts de la Universitat de València i altres institucions es donaran cita en l'Aula Magna de la Nau per a analitzar els reptes presents i futurs del paisatge valencià. Aquesta jornada està oberta a agents del paisatge, estudiants i públic en general.

Aquest cicle de debat s'inscriu en el marc d'actuacions de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, una plataforma creada en el mes d'abril a través d'un conveni subscrit entre la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració Territorial i la Universitat de València. El foment del coneixement i difusió dels paisatges valencians és l'objectiu d'aquesta càtedra, dirigida pel catedràtic Alejandro Pérez Cueva i el professor Emilio Iranzo García -tots dos adscrits al departament de Geografia de la UV-.

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial ha organitzat aquest simposi articulant-lo en dues sessions. La primera arrancarà a les 9:30 hores amb la inauguració de la jornada per part del vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i el secretari autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració Territorial de la Generalitat, Josep Vicent Boira. Per la seua banda, el codirector de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, Emilio Iranzo, s'encarregarà de presentar la Càtedra i la jornada.

En aquesta primera part, els ponents reflexionaran sobre els avanços que s'han produït en les polítiques de paisatge a diferents escales i en diferents àmbits territorials i sobre el paper que en elles ha jugat la participació ciutadana. Rafael Mata, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat Autònoma de Madrid, oferirà la conferència inaugural sobre els avanços i desafiaments de la política de paisatge i el repte de la participació pública. La jornada també comptarà amb l'experiència de Catalunya a través de la conferència de Pere Sala, coordinador del Observatori del Paisatge de Catalunya.

La sessió matutina finalitzarà amb una taula redona, moderada per Emilio Iranzo, en la qual diversos professors de la Universitat de València abordaran el compromís de la Universitat amb el paisatge. Els participants seran: Antoni Aguilella (departament de Biologia Vegetal), Alejandro J. Pérez (codirector de la Càtedra i catedràtic de Geografia Física), Ester Alba (degana de la Facultat de Geografia i Història i professora del departament d'Història de l'Art) i Immaculada Revuelta (departament de Dret Administratiu i Processal i especialista en legislació mediambiental).

La segona sessió se centrarà en analitzar els reptes per al paisatge valencià. La primera conferència anirà a càrrec de Vicente Doménech (sotsdirector general d'Ordenació del Territori i Paisatge de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori) que tractarà sobre el paisatge en l'ordenació territorial valenciana. A continuació, Alejandro J. Pérez, codirector de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, moderarà una taula redona en la qual el tema de debat seran els reptes presents i futurs del paisatge valencià. Intervindran en aquesta taula: Rafael Mata (Universitat Autònoma de Madrid), Pere Sala (Observatori del Paisatge de Catalunya), Vicente Doménech (Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori) i Emilio Iranzo (codirector de la Càtedra).

Díptic informatiu