Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El programa ‘Erasmus en el territori’ organitza visites a l’Albufera, Xàtiva, Terres dels Alforins, Ayora i Cofrentes

  • 14 de setembre de 2016
El programa ‘Erasmus en el territori’ organitza visites a l’Albufera, Xàtiva, Terres dels Alforins, Ayora i Cofrentes

Un any més aquest programa donarà l'oportunitat als estudiants Erasmus i internacionals de la Universitat de València de descobrir el patrimoni cultural i paisatgístic del territori valencià. Els itineraris turístic-formatius han sigut organitzats per la UV en col·laboració amb els ajuntaments participants.

El proper dissabte 24 de setembre tindrà lloc la primera de les excursions, la seua destinació serà l'aiguamoll valencià per excel·lència, l’Albufera. Els estudiants visitaran el Centre d'Interpretació Racó de l’Olla i la Muntanyeta dels Sants des d'on podran gaudir d'una panoràmica privilegiada dels arrossars, un menjar tradicional en el Palmar i un passeig guiat amb barca pel llac per a tancar a la vesprada la jornada.

Les visites s'han programat a Xàtiva (1 d'octubre), els Alforins (22 d'octubre) i Ayora-Cofrentes (12 de novembre). Els interessats poden inscriure's en tantes rutes com desitgen, amb preus econòmics que inclouen transport, segur, restauració (gastronomia local) i visites guiades tant en els municipis com en els recorreguts.

El programa ‘Erasmus en el territori’ ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i el Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d’Idiomes de la Universitat, els ajuntaments de Xàtiva, Ayora, Cofrentes i Moixent, i l'associació vitivinícola Terres dels Alforins.

Les rutes tenen un vessant formativa alhora que lúdica, atès que es plantegen activitats de diferent índole: a Ayora i Cofrentes s'efectua un creuer fluvial pels canons del Xúquer i se'ls mostra la cooperativa de la Mel; a Xàtiva ascendeixen al Castell i coneixen el Museu de L’Almodí; i en Terres dels Alforins visiten la Bastida dels Alcusses a Moixent i realitzen una degustació de vins en un celler tradicional.

El vicerector Guillermo Palao ha destacat que aquesta iniciativa “s'ha anat consolidant fins a convertir-se en una opció molt demandada pels estudiants Erasmus i internacionals”. Per la seua banda, el vicerector Jorge Hermosilla ha explicat que les quatre excursions que s'ofereixen aquest quadrimestre s'han seleccionat atenent a la demanda dels estudiants en anys anteriors, “es tracta de quatre destinacions que sempre han comptat amb un gran atractiu i participació per part dels estudiants”; a més ha avançat que el segon quadrimestre el programa continuarà amb noves excursions pel territori valencià.