Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El programa formatiu de transparència local arriba a Ayora

  • 21 de setembre de 2016
El programa formatiu de transparència local arriba a Ayora

Les ‘Jornades GO!’ continuen i el proper dijous 22 de juny s’impartiran en Ayora. Els professors Javier Cuenca i Lorenzo Cotino participaran en una taula redona moderada per Joaquín Martín, en la qual el Govern Obert, la transparència i la participació ciutadana seran protagonistes.

La Casa de la Cultura de Ayora és l'escenari escollit per a celebrar la penúltima de les 15 jornades del programa ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’, organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració per conveni amb la Diputació de València.

Inauguraran el simposi representants de la Universitat de València i de l’Ajuntament d’Ayora. Després de la presentació, el professor Joaquín Martín moderarà una taula redona en la qual participaran Javier Cuenca i Lorenzo Cotino.

Els tres docents estan adscrits al departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració de la Facultat de Dret de la Universitat de València. Compten amb una àmplia experiència en docència i recerca en temes relacionats amb l'Administració, les polítiques públiques, la transparència, les possibilitats de participació dels ciutadans en la gestió dels assumptes públics o els procediments d'elaboració de disposicions reglamentàries per a un model de govern obert.

La jornada d’Ayora s'emmarca en el programa ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’. Aquesta iniciativa de la Diputació de València i la Universitat de València naix amb la voluntat de “mostrar a la població i als seus representants polítics eines i polítiques de cara a aconseguir una societat local formada, que tinga accés a una informació veraç, accessible i disponible en temps real”, ha explicat Virginia Pardo, coordinadora del programa i cap d’aquest Vicerectorat. Al mateix temps pretén fomentar “un govern transparent, que permeta la claredat, obertura i visibilitat de les seues actuacions”, ha conclòs la professora Pardo.

El programa ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’ contempla la celebració de jornades de formació en totes les comarques de la província de València, en les quals docents universitaris experts en aquesta matèria debatran sobre transparència, participació i rendició de comptes en la gestió local. L'objectiu d'aquestes trobades és formar a representants electes i tècnics municipals, així com a la societat civil en general, sobre polítiques de govern obert.

Les jornades que componen aquest cicle ja s’han celebrat a Villar del Arzobispo, Silla, Sueca, Ontinyent, Aldaia, Sagunt, Utiel, Buñol, l’Alcúdia, Bétera, Anna, Foios i Gandia. En concloure el simposi d’Ayora, este programa formatiu finalitzarà a Xàtiva el proper 17 d’octubre.