Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El programa formatiu de transparència local arriba a Sagunt i Bunyol

  • 8 de juliol de 2016
El programa formatiu de transparència local arriba a Sagunt i Bunyol

Aquesta setmana les ‘Jornades GO!’ de la Universitat de València i Diputació de València han arribat al Camp de Morvedre (Sagunt) i a la Foia de Bunyol-Xiva (Bunyol). Els professors Javier Cuenca, Lorenzo Cotino i Joaquín Martín han compartit amb els assistents els seus estudis sobre govern obert, transparència i participació ciutadana.

Dimarts passat 5 de juliol, el Centre Cívic del Port de Sagunt va acollir la jornada ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’, organitzada per la Universitat de València en col·laboració per conveni amb la Diputació de València.

Van inaugurar el simposi el regidor Sergio Moreno i la coordinadora del programa i cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Virginia Pardo. Després de la presentació, la professora Pardo va moderar una taula redona en la qual van participar Javier Cuenca Cervera i Lorenzo Cotino Hueso, tots dos professors del departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració.

El dijous 7 de juliol va ser el torn de Bunyol, on l'alcalde, Rafael Pérez, el regidor Alejandro Agustín, i la coordinadora, Virginia Pardo, van inaugurar la trobada. La professora Pardo va moderar la taula redona en la qual van intervenir els professors Joaquín Martín Cubas i Lorenzo Cotino Hueso (Dpto. Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració).

A través de les reflexions d'aquests tres professors de la Facultat de Dret de la UV, els assistents van poder conèixer casos pràctics sobre els mecanismes per a facilitar la transparència, les possibilitats de participació dels ciutadans en la gestió dels assumptes públics o els procediments d'elaboració de disposicions reglamentàries per a un model de govern obert.

El programa ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’ contempla la celebració de jornades de formació en totes les comarques de la província de València, en les quals docents universitaris experts en aquesta matèria impartiran conferències sobre transparència, participació i rendició de comptes en la gestió local. L'objectiu d'aquestes trobades és formar a representants electes i tècnics municipals, així com a la societat civil en general, sobre polítiques de govern obert.

En el marc d'aquest programa formatiu ja s'han celebrat jornades a Villar del Arzobispo, Silla, Sueca, Ontinyent, Aldaia, Utiel, Sagunt i Bunyol. Els pròxims municipis que acolliran aquest cicle sobre transparència local seran: l'Alcúdia (12 juliol), Bétera (13 juliol), Xàtiva (14 juliol), Anna (19 juliol), Foios (20 juliol), Gandia (21 juliol) i Aiora (22 de setembre).