Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El programa sobre economia social arriba a Carcaixent

  • 16 de maig de 2017
El programa sobre economia social arriba a Carcaixent

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb la col·laboració de Caixa Popular, ha organitzat aquest seminari que se celebra avui, 16 de maig, a Carcaixent. L'objectiu és analitzar els beneficis que aporten les cooperatives en l'àmbit local i les possibilitats d'ocupació que generen.

Inauguraran la jornada a les 18:00 hores en el Centre d'Empreses de Carcaixent l'alcalde d'aquesta localitat de la Ribera Alta, Paco Salom, el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i per part de Caixa Popular estaran presents el director de l'Oficina de Carcaixent, Vicente Rubio, i el director de Zona, Miquel Micó.

Aquesta jornada és la segona que se celebra en el marc d'aquest programa formatiu, la primera va ser en Almussafes (Ribera Baixa) el passat 25 d'abril i el pròxim 30 de maig arribarà a Riba-roja de Túria (Camp de Túria). En les tres sessions el programa està compost per una taula redona, que modera el professor Jesús Olavarría (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP), i on participen dos ponents de la Universitat de València. És el cas dels/les ponents Gemma Fajardo García (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP), que centra el seu discurs en el tema de les empreses d'economia social i les seues característiques bàsiques; i Federico López Mora (Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social), que intervindrà sobre la relació entre les empreses d'economia social i l'ocupació.

Jesús Olavarría Iglesia (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP) ha coordinat aquest programa formatiu que té com a objectiu analitzar els beneficis que aporta l'ús d'empreses socials perquè els ajuntaments desenvolupen les seues polítiques, i també les diferents fórmules que aquests poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per a Empreses Socials, incentivar l'auto-ocupació o afavorir la inserció soci-laboral. El professor Olavarría ha explicat que aquestes jornades, gratuïtes i obertes a tot el públic en general: “estan destinades especialment a persones que estiguen pensant a crear una empresa o als tècnics d'ocupació de l'administració pública, si ben en general resulten molt útils per a conèixer el funcionament de les cooperatives i les empreses socials”.

Aquest programa de conferències és fruit del conveni marc de col·laboració signat en 2015 entre la Universitat de València i l'entitat Caixa Popular-Caixa Rural C.C.V., amb format Càtedra, amb la finalitat d'establir un marc d'actuació per a la cooperació entre ambdues institucions en activitats de formació especialitzada, de recerca aplicada, i de formació universal a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.