Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Riba-roja de Túria rep l'exposició sobre memòria democràtica i patrimoni de la Universitat de València

  • 4 de juliol de 2017
Riba-roja de Túria rep l'exposició sobre memòria democràtica i patrimoni de la Universitat de València

El dimecres 5 de juliol arriba a la Sala d’Exposicions El Molí de Riba-roja de Túria la mostra ‘Memòria democràtica i Patrimoni. 1936-1939. Conèixer, difondre i posar en valor’, finançada per Caixa Popular, i composta per 17 panells que recopilen el patrimoni històric, documental, bèl·lic i de memòria oral en el territori valencià derivat de la Guerra Civil.

La inauguració d'aquesta exposició, que naix amb caràcter itinerant, se celebrarà dimecres que ve a les 13:00 hores, a càrrec de l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga; el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; un representant de Caixa Popular; i els autors i comissaris de la mostra, Jorge Ramos (Departament d'Història Moderna i Contemporània, UV), Enrique Bengochea (doctor en Història Contemporània per la UV) i Javier Esteve (Departament de Didàctica dels Ciències Experimentals i Socials, UV).

L'exposició està formada per 17 panells amb fotografies, gràfics, mapes, compilacions de premsa i textos. El projecte expositiu està enfocat des del rigor científic, compaginat amb un caràcter divulgatiu dels continguts elaborats, sota l'enfocament del patrimoni cultural. Els principals temes que aborda la mostra són: una contextualització històrica de la Guerra Civil espanyola; el cartellisme polític valencià; València capital de la República i el seu patrimoni; els bombardejos i els refugis com a patrimoni; la defensa del territori i altres tipus de patrimoni bèl·lic; el patrimoni de la revolució social; l'arquitectura i les edificacions civils; la cultura, l'educació, els ateneus i les colònies escolars; i la sanitat, els hospitals de sang i els hospitals internacionals.

L'exposició itinerant ‘Memòria Democràtica i Patrimoni (1936-1939): conèixer, difondre i posar en valor’ ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València amb el patrocini de Caixa Popular. La mostra ha estat ja exposada a Alaquàs i Alzira, i ara romandrà a Riba-roja de Túria fins al 31 de juliol; després del període estival continuarà el seu recorregut per altres municipis de la província de València.