Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La Universitat de València i la Diputació de València imparteixen formació sobre transparència a l'Alcúdia i Bétera

  • 15 de juliol de 2016
La Universitat de València i la Diputació de València imparteixen formació sobre transparència a l'Alcúdia i Bétera

El programa formatiu ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’ ha arribat a la Ribera Alta (l'Alcúdia) i al Camp de Túria (Bétera). Els professors Javier Cuenca, Andrés Boix, Lorenzo Cotino i Joaquín Martín han analitzat la legislació vigent, així com els plans governamentals de transparència, participació i rendició de comptes.

Dimarts passat 12 de juliol, la Casa de la Cultura de l'Alcúdia va acollir la jornada ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’, organitzada per la Universitat de València en col·laboració per conveni amb la Diputació de València.

Van inaugurar el simposi l'alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom, i la coordinadora del programa i cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Virginia Pardo. Després de la presentació, la professora Pardo va moderar una taula redona en la qual van participar Javier Cuenca (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració) i Andrés Boix Palop (Departament de Dret Administratiu i Dret Processal).

El dimecres 13 va ser el torn de Bétera, on la regidora de Drets Socials, Daría Terradez, va inaugurar la trobada. Virginia Pardo va moderar la taula redona en la qual van intervenir els professors Joaquín Martín Cubas i Lorenzo Cotino Hueso.

Les polítiques de Govern Obert (GO!) defineixen un nou marc d'innovació social i democràtica i tenen com a primer i última fi l'apoderament de la ciutadania perquè aconseguisca el poder real de conèixer, controlar, i influir permanentment en les qüestions públiques que li afecten i interessen. El valor públic que aporten constitueix un element essencial per a la construcció d'una nova manera d'entendre la democràcia, el govern i l'Administració.

El programa ‘Reptes per a una cultura GO!: Transparència local’ ja s'ha celebrat a Villar del Arzobispo, Silla, Sueca, Ontinyent, Aldaia, Sagunt, Utiel, Bunyol, l'Alcúdia i Bétera. Les pròximes destinacions d'aquest mòdul formatiu seran Anna (19 de juliol), Foios (20 de juliol), Gandia (21 de juliol), Aiora (22 de setembre) i Xàtiva (17 d'octubre).

Aquest programa organitzat per la Universitat de València i la Diputació de València té per objecte promoure la conscienciació en matèria de transparència, participació i rendició de comptes en l'àmbit local de càrrecs electes, personal tècnic municipal amb competència en transparència i/o govern obert, ciutadania i societat civil, mitjançant taules redones i conferències impartides per personal docent de la Universitat expert en aquesta temàtica.