Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La Universitat de València organitza en Carlet una jornada formativa sobre associacionisme

  • 24 d’octubre de 2016
La Universitat de València organitza en Carlet una jornada formativa sobre associacionisme

Especialistes en dret mercantil i financer de la Universitat de València impartiran conferències el proper dimecres 26 d'octubre a Carlet. Els assistents podran ampliar els seus coneixements sobre les associacions, doncs els ponents analitzaran els beneficis d'engegar una associació, explicaran com es constitueixen, com tributen, com funcionen, etc. Aquesta jornada s'emmarca en el conveni subscrit entre la Universitat de València i Caixa Popular.

La Casa de la Cultura de Carlet albergarà, dimecres que ve 26 d'octubre, una jornada formativa titulada ‘Sensibilització en economia social i cooperativisme. Anem a associar-nos’. Aquesta activitat ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Carlet, i finançada per Caixa Popular.

Inauguraran la jornada l'alcaldessa de Carlet, Mª Josep Ortega Requena; el vicerector Jorge Hermosilla; i el director de l'oficina de Carlet de Caixa Popular, Enrique Valero. Intervindran com a ponents els professors de l'Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprendiment (IUDESCOOP): Salvador Montesinos Oltra (Departament de Dret Financer i Història del Dret. UV), Mª José Vañó Vañó (Dret Mercantil. UV) i Pilar Alguacil Marí (Dret Financer i Història del Dret. UV).

La coordinadora d'aquest programa, Pilar Alguacil, ha explicat que l'objectiu d'aquest simposi és posar en coneixement dels veïns de Carlet el funcionament de les associacions: “Tractarem de resoldre els dubtes dels associats que gestionen les associacions, explicar-los com fer que la seua activitat s'ajuste als termes de la legalitat i com complir els deures fiscals”, ha apuntat la professora Alguacil. Sobre el públic al que es dirigeixen les jornades Alguacil ha assenyalat que aquestes conferències “interessen a tota la ciutadania, doncs les associacions abunden en totes la localitats, vertebren la vida local i dinamitzen la vida social en el territori”.

Aquesta activitat formativa és el resultat del conveni marc de col·laboració signat entre la Universitat de València i l'entitat Caixa Popular-Caixa Rural C.C.V., amb format Càtedra, amb l'objectiu d'establir un marc d'actuació per a la cooperació entre ambdues institucions en activitats de formació especialitzada, de recerca aplicada, i de formació universal a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

Aquest conveni ha donat lloc a una sèrie d'activitats formatives, jornades relacionades amb l'economia social, que ja es duran a terme a Carlet (26 d'octubre) i Puçol (27 d'octubre). Els interessats poden inscriure's fent clic ací.