Francisco Tomás i Vert va nàixer a València el 20 de setembre del 1943. Està casat i és pare de tres fills, tots tres han estat estudiants de la Universitat de València. Dos són metge i metgessa i l'altre biòleg i becari d'investigació a la Universitat de València.

Formació prèvia
És antic alumne del Col·legi dels Pares Escolapis del carrer Carnissers de València. Estudià Ciències Químiques a l'antiga Facultat de Ciències de la Universitat de València (1960-1965) i obtingué el Premi Extraordinari de Llicenciatura. Va iniciar-se a la recerca amb el professor Fernández-Alonso, pioner de la Química quàntica a Espanya. És doctor en Ciències Químiques per la Universitat de València (1971) amb Premi Extraordinari.

Càrrecs docents
És catedràtic de Química Física a la Facultat de Ciències Químiques de la Universitat de València des del 1982, on va ser prèviament professor agregat, professor adjunt, professor ajudant i becari d'investigació. També ha estat professor adjunt a la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Madrid i professor visitant a les universitats de San Luis (Argentina) i Nacional d'Enginyeria a Lima (Perú). Ha impartit docència a les Facultats de Química, Física i Medicina.

Càrrecs acadèmics
Té una gran experiència en la gestió universitària i un molt ample coneixement de la Universitat de València, on ha ocupat càrrecs tant per elecció, com ara director del Departament de Química Física, vicedegà i degà de la Facultat de Ciències Químiques, com per designació, com ara director del Centre d'Informàtica, vicerector d'Economia i Finances i vicerector d'Investigació. La seua tasca com vicerector ha deixat una profunda empremta com autor d'iniciatives que han suposat una modernització i potenciació de la docència i la investigació a la Universitat, com són entre d'altres, els programes de dotació de pràctiques de laboratori i aules d'informàtica i de renovació de material científic obsolet, encara vigents i, més recentment, del programa de beques d'investigació "Cinc Segles" i altres iniciatives de dotació d'infrastructura científica i docent. El seu decidit impuls al programa "Ramón y Cajal" a la Universitat de València ha contribuït decisivament al seu èxit a la Universitat. S'ha distingit a més a més defensant els interessos del sistema universitari valencià en general i de la nostra Universitat en particular com a vocal del Consell Interuniversitari des de 1990 fins ara.

Investigació
Ha dirigit més d'una vintena de projectes d'investigació subvencionats per organismes públics i relacionats amb estudis químic-quàntics i espectroscòpics sobre relacions estructura molecular-activitat farmacològica, catàlisi heterogènia, polímers conductors i espectroscopia molecular de molècules amb interès farmacològic. És autor de vora 140 publicacions científiques en forma d'articles en revistes de l'especialitat i capítols de llibres. A més de nombroses comunicacions i ponències en congressos científics, ha dirigit 19 tesis doctorals i 14 tesines de llicenciatura. Va ser becari de la Fundació Juan March al 1976. Recentment, se li va concedir una subvenció del Programa de professors visitants d'Iberdrola Ciència i Tecnologia (any 2000). Pertany a la Reial Societat Espanyola de Química, Reial Societat Espanyola de Física, Societat Espanyola d'Òptica, grup d'Espectroscopia, American Physical Society, IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry), WATOC (World Association of Theoretically Oriented Chemists), European Photochemistry Association, American Chemical Society.

Aficions
Dedica el poc temps lliure que li deixa la seua tasca universitària a la família i les seues aficions. És un aficionat apassionat a la lectura, l'astronomia, la Història de l'antiguitat i la música. Li agrada especialment la música clàssica del període barroc i molt particularment, J.S.Bach. Manté la seua forma física (o ho intenta) fent bicicleta per l'Horta.

L'EQUIP DE GOVERN  


La Secretària General

María Luisa Contri Sempere (València, 1953)

 

Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat de València.
Professora titular d'Escola Universitària de Didàctica de les Ciències Experimentals.
Ha estat secretària (1986-93) i directora (1993-97) de l'Escola de Magisteri de la Universitat de València, membre de la Junta de Govern de la Universitat elegida pel PDI claustral, i de diverses comissions de la Universitat.
Membre del Claustre de la Universitat de València des de 1985. Vicepresidenta de la Junta de Personal Docent i Investigador
Recerca en didàctica de la química.

 

 

Vicerectorat de Professorat
José María Goerlich Peset (València, 1962)

Llicenciat en Dret per la Universitat de València i doctor en Dret per la Universitat de Bolonya.
Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social. Fou catedràtic a la Universidad de Las Palmas de Gran Canària de 1996 a 1998.
Director del departament de Dret del Treball de la Universitat de València des de 1999. Membre de Junta de Govern com a representant dels directors de Departament del Campus de Tarongers des de 2000.
Ha estat vicedegà de la Facultat de Dret (1998-99) i secretari del departament de Dret del Treball (1993-96).
Ha estat magistrat suplent del Tribunal superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, lletrat temporal del Tribunal Constitucional i àrbitre del Tribunal Laboral Canari.
Membre del Claustre de la Universitat de València per la Facultat de Ciències Socials.
Recerca actual en anàlisi jurídica de l'acomiadament econòmic, efectes de la incapacitat temporal i permanent, i la problemàtica de les relacions laborals en la agricultura.


Vicerectorat d'Estudis i Organització Acadèmica
F. Javier Escribá Pérez (Valladolid, 1948)

Llicenciat en Economia i doctor en Economia per la Universitat de València.
Professor titular d'Anàlisi Econòmica.
Vicerector d'Organització de la Docència des de 1999 i en l'actualitat també d'Investigació.
Ha estat director del departament d'Anàlisi Econòmica (1988-90).
Membre del Claustre de la Universitat de València des de la seua constitució. President de la Comissió Tècnica de Títols de l'àrea de Socials, des de 1991 fins a l'actualitat.
Recerca actual en desenvolupament regional, bases de dades, acumulació de capital i anàlisi econòmica de la depreciació.


Vicerectorat d'Economia i Administració
Matilde O. Fernández Blanco (Mieres, 1944)

Enginyera agrònoma per la Universidad Politécnica de Madrid, Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials i doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universidad Complutense de Madrid.
Catedràtica d'Economia Financera.
Acadèmica corresponent de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres i de la Reial Acadèmia de doctors de Catalunya i Balears.
Ha estat directora del departament d'Economia de la Empresa (1980-81 i 1985-86), i membre de diverses comissions de la Universitat (Investigació, Avaluació i Apel·lacions de Concursos).
Membre del Claustre de la Universitat de València i de la Comissió Acadèmica de Plans d'Estudis.
Recerca actual en Finançament de Pymes, Borses de Valors i Mercat de Control d'Empreses.


Vicerectorat d'Infrastructures i Planificació
Aurelio Beltrán Porter (València, 1952)

Llicenciat i doctor en Ciències Químiques per la Universitat de València.
Professor titular de Química Inorgànica.
Director de l'Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València des de 1999 i membre de Junta de Govern com a representant dels directors d'Instituts Universitaris.
Ha estat director del departament de Química Inorgànica (1988-1990), cap del Servei  de  Política  Científica de la  DGEUI (1994-1995), delegat del rector per a la política d'Instituts de Investigació de la Universitat de València (1995-1998) i membre de la Junta de Personal Docent i Investigador (1989-1994). Recerca actual en estratègies de síntesis de nous materials en condicions suaus


Vicerectorat d'Investigació i Tercer Cicle
Maria Josep Cuenca Ordinyana (Barcelona, 1964)

Llicenciada en Filologia Hispànica (1987, premi extraordinari) i doctora en Filologia Catalana (1990, premi extraordinari) per la Universitat de València.
Ha estat professora a l'Escola de Formació de Professorat de Castelló. Com a professora convidada, ha fet estades de recerca i de docència en lingüística teòrica al Dipartimento di Linguistica e Didattica delle Lingue de la Università degli Studi di Venezia, a l'Institut für Romanistik de la Universität Salzburg, al Department of Linguistics de la University of California at Berkeley, al Department of Linguistics d'Stanford University i a l'Instituto de Estudios del Conocimiento de la Universidad Simón Bolívar de Caracas. Igualment, ha col·laborat en tasques de recerca, preparació de materials i formació amb distintes universitats –com la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Lleida o la Universitat Oberta de Catalunya-– i amb diferents governs autònoms –Generalitat valenciana, Generalitat de Catalunya, Govern balear, Gobierno de Navarra, etc. Ha impartit més de quaranta cursos de formació i ha organitzat cinc cursos de postgrau i d'actualització.
Ha estat Vicedirectora del professorat de l'Escola de Formació del Professorat de Castelló (1989-1990), Directora del Servei de Normalització de la Universitat de València (1990-1993), etc.
Membre del Claustre de la Universitat de València.
Recerca actual en sintaxi oracional i textual, i en lingüística aplicada a l'ensenyament de llengües i a la traducció. Ha dirigit tres projectes d'investigació i forma part de dues xarxes temàtiques sobre "Sintaxi" i sobre "Coneixement, llenguatge i discurs especialitzat". Ha presentat 44 ponències i comunicacions a congressos nacionals i internacionals. Compta amb un bon nombre de publicacions en l'àrea de la lingüística teòrica i aplicada: 9 llibres i més de 50 articles.
És membre del comitè científic de les revistes Catalan Working Papers in Linguistics, Articles de didàctica de la llengua i la literatura i In-cognito (Cahiers Romans de Sciencies Cognitives). És també membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i forma part del Consell Consultiu de la Gramàtica Catalana de l'Institut d'Estudis Catalans. Va rebre el Premi Pompeu Fabra de l'Institut d'Estudis Catalans l'any 1991. Pertany a la International Cognitive Linguistics Association, l'Asociación Española de Lingüística Cognitiva, de la qual és membre fundador i vocal, a l'Asociación Española de Lingüística Aplicada i a l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes.


Vicerectorat de Política Científica i Cooperació Internacional
Manuel Costa Talens (Carcaixent, 1938)

Llicenciat i doctor en Farmàcia per la Universidad Complutense.
Catedràtic de Botànica de la nostra Universitat, ha estat professor adjunt a la Universidad Complutense i col·laborador científic del CSIC al Reial Jardí Botànic de Madrid.
Director del Jardí Botànic de la Universitat de València des de 1987.
Ha estat secretari del Reial Jardí Botànic de Madrid, CSIC (1974-1978), degà de la Facultat de Farmàcia de Universitat de València (1981-1984), director del departament de Botànica de la mateixa facultat (1978-1986), director del Institut de Biologia de la IVEI de la Generalitat Valenciana (1985-1996) i gestor del Programa de Conservació del Patrimoni Natural del Pla Nacional I+D de la CICYT (1989-1992).
Membre del Claustre de la Universitat de València.
Recerca actual en fitosociologia (estudi de las comunitats vegetals), especialista en vegetació mediterrània, biogeografia i bioclimatologia
Medalla de la Universitat de València, Distinción Bicentenaria de la Universidad de los Andes Mérida (Venezuela), Premi Ciudad de Castellón 1974, Premio de Investigación de la Dirección General del Medio Ambiente (MOPU) 1984


Vicerectorat d'Extensió Universitària i Relacions amb la Societat
Francisco Tortosa Gil (València, 1954)

Llicenciat en Filosofia i doctor en Psicologia per la Universitat de València.
Catedràtic d'Història de la Psicologia.
Degà de la Facultat de Psicologia des de 1999.
Ha estat director del Departament de Psicologia Bàsica (1995-97), vicedegà de la Facultat de Psicologia (1993-95, 1998-99), membre del Claustre constituent i de diferents comissions de la Universitat.
President de la Conferència de degans de Psicologia i membre de la Junta directiva de la Federació d'associacions de Psicologia, i president de la valenciana.
Membre del Claustre de la Universitat de València.
Recerca actual en història de la psicologia i de les psicotecnologies, seguretat vial, noves tecnologies de la informació i indicadors de qualitat.


Vicerectorat de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació
Vicente Cerverón Lleó (València, 1965)

Llicenciat en Física especialitat d'electricitat, electrònica i informàtica i doctor enginyer en Informàtica per la Universitat de València.
Professor titular de Ciència de la Computació.
Secretari de la Facultat de Física de la Universitat de València des de 1999 i secretari de la Comissió de Professorat de la Universitat de València des de 1999.
Ha estat secretari del aleshores departament d'Informàtica i Electrònica (1995-1999), membre de les comissions de professorat, PAS, i avaluació de la Universitat, i de la CAT i comissió de reforma del pla d'Enginyeria Informàtica.
Membre del Claustre de la Universitat de València. Membre de la Junta de Govern elegit pel PDI claustral des de 1998.
Recerca actual en algorismes d'optimització, i algorismes paral·lels, i investigació aplicada de les tecnologies de la informació i les comunicacions a l'àmbit universitari, havent participat en un projecte pilot per a la utilització de la targeta chip a l’Escola Universitària de Magisteri (1994), un projecte d’automatrícula a la Facultat de Matemàtiques (1996), un programa d’ajuda a la confecció d’horaris optimitzats (1998) i en un programa d’actuacions per a analitzar el sistema d’assignació a subgrups (2001).


Vicerectorat de Cultura
Luis Puig Espinosa (València, 1948)

Llicenciat en Matemàtiques i doctor en Psicologia per la Universitat de València.
Professor titular de Didàctica de la Matemàtica.
Director del Col.legi Major Lluís Vives des de 1998.
Ha estat director del departament de Didàctica de la Matemàtica (1993-1998), membre del Claustre i de diferents comissions de la Universitat, com la de Bases del Servei de Formació Permanent i la de reforma dels Estauts, i de comissions externes relacionades amb l'ensenyament, com la del programa de Formació Permanent del Professorat de Matemàtiques de la Comunitat Valenciana i de la Subdirección Gral. de Perfeccionamiento del Profesorado del M.E.C.
President de la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana "Al-Khwarizmi" des de 1993.
Ha fet cursos i conferències sobre temes culturals, com ara "Les Cultures del Rock", "Moviments culturals / formes de vida", "Música, imaginari i noves tecnologies" i "El plaer de les matemàtiques".
Recerca actual en anàlisi didàctica de la resolució de problemes, l'aritmètica i l'àlgebra escolars.


Vicerectorat de Relacions Institucionals
José Manuel Rodrigo Gómez (València, 1940)

Llicenciat en Medicina i Cirurgia i doctor en Medicina per la Universitat de València
Professor titular de Medicina (Unitat Docent d'Aparell Digestiu).
Cap del Servei d'Hepatologia de l' Hospital Clínic Universitari de València.
Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de València i membre del consell assessor de nombroses revistes de la seua especialitat.
Ha estat vicedegà de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València (1987, 1990-1993) i degà de la Facultat de Medicina i Odontologia (1993-1999).
Membre del Claustre de la Universitat de València.
Recerca actual en Hepatologia (Alcohol i Hepatitis Virals)


Vicerectorat d'Estatuts i Desenvolupament Normatiu
Juan Carlos Carbonell Mateu (València, 1955)

Llicenciat en Dret per la Universitat de València i doctor en Dret per la Universidad Complutense de Madrid.
Catedràtic de Dret Penal de la Universitat, ha estat professor titular a la Universidad Complutense i catedràtic a la Universitat d'Extremadura i a la de les Illes Balears.
Degà de la Facultat de Dret de la Universitat de València des de 1997.
Ha estat director de l'Institut de Criminologia de la Universitat de València (1995) i director del Departament de Dret Penal, Dret Romà i Dret Eclesiàstic de l'Estat de la Universitat de València (1995-97), a més de càrrecs de director de departament, de vicedegà i de degà a les universitats d'Extremadura i de les Illes Balears.
Membre del Claustre de la Universitat de València i de la Comissió d'Estatuts.
Recerca en dret penal i Constitució, teoria del garantisme penal, teoria jurídica del delicte, teoria de la motivació, delictes contra la vida i la salut de les persones, honor i llibertat d'expressió i dret penal polític.

 

FRANCISCO TOMÁS VERT

Francisco Tomás Vert nació en Valencia el 20 de septiembre de 1943. Está casado y es padre de 3 hijos; los tres han estudiado en la Universidad de Valencia. Dos son médico y médica y el otro biólogo y becario de investigación en la Universidad de Valencia.

Formación previa
Es antiguo alumno del Colegio de los Padres Escolapios de la calle Carniceros de Valencia. Estudió Ciencias Químicas en la antigua Facultad de Ciencias de la Universidad de Valencia (1960-1965) y obtuvo el Premio Extraordinario de Licenciatura. Se inició en la investigación con el profesor Fernández-Alonso, pionero de la Química cuántica en España. Es doctor en Ciencias Químicas por la Universidad de Valencia (1971) con Premio Extraordinario.

Cargos docentes
Es catedrático de Química Física de la Facultad de Ciencias Químicas de la Universidad de Valencia desde 1982, donde fue previamente profesor agregado, profesor adjunto, profesor ayudante y becario de investigación. También ha sido profesor adjunto en la Facultad de Ciencias de la Universidad de Madrid y profesor visitante en las universidades de San Luis (Argentina) y Nacional de Ingeniería en Lima (Perú). Ha impartido docencia en las Facultades de Química, Física y Medicina.

Cargos académicos
Tiene una gran experiencia en la gestión universitaria y un amplio conocimiento de la Universidad de Valencia, donde ha ocupado cargos tanto por elección, habiendo sido director del Departamento de Química Física, vicedecano y decano de la Facultad de Ciencias Químicas, como por designación, como director del Centro de Informática, vicerrector de Economía y Finanzas y vicerrector de investigación. Su tarea como vicerrector ha dejado una profunda huella como autor de iniciativas que han supuesto una modernización y potenciación de la docencia y la investigación en la Universidad, como son entre otras, los programas de dotación de prácticas de laboratorio y aulas de informática y de renovación de material científico obsoleto, todavía vigentes y, más recientemente, el programa de becas de investigación "Cinc Segles" y otras iniciativas de dotación de infraestructuras científicas y docentes. Su decisivo apoyo al programa "Ramón y Cajal" en la Universidad de Valencia ha contribuido decisivamente a su éxito en la Universidad. Se ha distinguido, además, por defender los intereses del sistema universitario valenciano en general y de nuestra Universidad en particular como Vocal del Consejo Interuniversitario desde 1990 hasta ahora.

Investigación
Ha dirigido más de una veintena de proyectos de investigación subvencionados por organismos públicos y relacionados con estudios químico-cuánticos y espectroscópicos sobre relaciones estructura molecular-actividad farmacológica, catálisis heterogénea, polímeros conductores y espectroscopía molecular de moléculas con interés farmacológico. Es autor de cerca de 140 publicaciones científicas en forma de artículos en revistas de la especialidad y capítulos de libros. Además de numerosas comunicaciones y ponencias en congresos científicos, ha dirigido 19 tesis doctorales y 14 tesinas de licenciatura. Fue becario de la Fundación Juan March en 1976. Recientemente, se le concedió una subvención del Programa de profesores visitantes de Iberdrola Ciencia y Tecnología (año 2000). Pertenece a la Real Sociedad Española de Química, Real Sociedad Española de Física, Sociedad Española de Óptica, grupo de Espectroscopía, American Physical Society, IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry), WATOC (World Association of Theoretically Oriented Chemists), European Photochemistry Association, American Chemical Society.

Aficiones
Dedica el poco tiempo libre que le deja su tarea universitaria a la familia y a sus aficiones. Aficionado apasionado de la lectura, la astronomía, la Historia de la antigüedad y la música. Le gusta especialmente la música clásica del periodo barroco y muy particularmente, J.S. Bach. Mantiene su forma física (o lo intenta) haciendo bicicleta por los caminos de l’Horta.

 


La Secretaria General
María Luisa Contri Sempere (València, 1953)

Licenciada en Ciencias Químicas por la Universitat de València.
Profesora titular de Escuela Universitaria de Didáctica de las Ciencias Experimentales.
Ha sido secretaria (1986-93) y directora (1993-97) de la Escuela de Magisterio de la Universitat de València, miembro de la Junta de Gobierno de la Universitat elegida por el PDI claustral, y de diversas comisiones de la Universitat.
Miembro del Claustro de la Universitat de València desde 1985. Vicepresidenta de la Junta de Personal Docent i Investigador
Investigación en didáctica de la química.


Vicerectorado de Profesorado
José María Goerlich Peset (València, 1962)

Licenciado en Derecho por la Universitat de València y doctor en Derecho por la Universidad de Bolonia.
Catedrático de Derecho del Trabajo y de la Seguridad Social. Fue catedrático en la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria de 1996 a 1998.
Director del departamento de Derecho del Trabajo de la Universitat de València desde 1999. Miembro de Junta de Gobierno como representante de los directores de Departamento del Campus de Tarongers desde 2000.
Ha sido vicedecano de la Facultad de Derecho (1998-99) y secretario del departamento de Derecho del Trabajo (1993-96).
Ha sido magistrado suplente del Tribunal superior de Justicia de la Comunitat Valenciana, letrado temporal del Tribunal Constitucional y árbitro del Tribunal Laboral Canario.
Miembro del Claustro de la Universitat de València por la Facultad de Ciencias Sociales.
Investigación actual en análisis jurídico del despido económico, efectos de la incapacidad temporal y permanente, y la problemática de las relaciones laborales en la agricultura.


Vicerectorado de Estudios y Organización Académica
F. Javier Escribá Pérez (Valladolid, 1948)

Licenciado en Economía y doctor en Economía por la Universitat de València.
Profesor titular de Análisis Económico.
Vicerrector de Organización de la Docencia desde 1999 y en la actualidad también de Investigación.
Ha sido director del departamento de Análisis Económico (1988-90).
Miembro del Claustro de la Universitat de València desde su constitución. Presidente de la Comisión Técnica de Títulos del área de Sociales, desde 1991 hasta la actualidad.
Investigación actual en desarrollo regional, bases de datos, acumulación de capital y análisis económico de la depreciación.


Vicerectorado de Economía y Administración
Matilde O. Fernández Blanco (Mieres, 1944)

Ingeniera agrónoma por la Universidad Politécnica de Madrid, licenciada en Ciencias Económicas y Empresariales y doctora en Ciencias Económicas y Empresariales por la Universidad Complutense de Madrid.
Catedrática de Economía Financiera.
Académica correspondiente de la Real Academia de Ciencias Económicas y Financieras y de la Reial Acadèmia de doctors de Catalunya i Balears.
Ha sido directora del departamento de Economía de la Empresa (1980-81 y 1985-86), y miembro de diversas comisiones de la Universitat (Investigación, Evaluación y Apelaciones de Concursos).
Miembro del Claustro de la Universitat de València y de la Comisión Académica de Planes de Estudios.
Investigación actual en Financiación de Pymes, Bolsas de Valores y Mercado de Control de Empresas.


Vicerectorado de Infraestructuras y Planificación
Aurelio Beltrán Porter (València, 1952)

Licenciado y doctor en Ciencias Químicas por la Universitat de València.
Profesor titular de Química Inorgánica.
Director del Instituto de Ciencia de los Materiales de la Universitat de València desde 1999 y miembro de Junta de Gobierno como representante de los directores de Institutos Universitarios.
Ha sido director del departamento de Química Inorgánica (1988-1990), jefe del Servei  de  Política  Científica  de la DGEUI (1994-1995), delegado del rector para la política de Institutos de Investigación de la Universitat de València (1995-1998) y miembro de la Junta de Personal Docent i Investigador (1989-1994).
Investigación actual en estrategias de síntesis de nuevos materiales en condiciones suaves.


Vicerectorado de Investigación y Tercer Ciclo
Maria Josep Cuenca Ordinyana (Barcelona, 1964)

Licenciada en Filología Hispánica (1987, premio extraordinario) y doctora en Filología Catalana (1990, premio extraordinario) por la Universitat de València.
Ha sido profesora en la Escuela de Formación de Profesorado de Castelló. Como profesora invitada, ha hecho estancias de investigación y de docencia en lingüística teórica en el Dipartimento di Linguistica e Didattica delle Lingue de la Università degli Studi di Venezia, en el Institut für Romanistik de la Universität Salzburg, en el Department of Linguistics de la University of California at Berkeley, en el Department of Linguistics d'Stanford University y en el Instituto de Estudios del Conocimiento de la Universidad Simón Bolívar de Caracas. Igualmente, ha colaborado en tareas de investigación, preparación de materiales y formación con distintas universidades –como la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Lleida o la Universitat Oberta de Catalunya-– y con diferentes gobiernos autónomos –Generalitat valenciana, Generalitat de Catalunya, Govern balear, Gobierno de Navarra, etc. Ha impartido más de cuarenta cursos de formación y ha organizado cinco cursos de postgrado y de actualización.
Ha sido vicedirectora del profesorado de la Escuela de Formación del Profesorado de Castelló (1989-1990) y directora del Servei de Normalització de la Universitat de València (1990-1993).
Miembro del Claustro de la Universitat de València.
Investigación actual en sintaxis oracional y textual, y en lingüística aplicada a la enseñanza de lenguas y la traducción. Ha dirigido tres proyectos de investigación y forma parte de dos redes temáticas sobre "Sintaxi" y sobre "Coneixement, llenguatge i discurs especialitzat". Ha presentado 44 ponencias y comunicaciones a congresos nacionales e internacionales. Cuenta con un buen nombre de publicaciones en el área de la lingüística teórica y aplicada: 9 libros y más de 50 artículos. Es miembro del comité científico de las revistas "Catalan Working Papers in Linguistics", "Articles de didàctica de la llengua i la literatura" e "In-cognito (Cahiers Romans de Sciencies Cognitives)". Es también miembro del Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana y forma parte del Consell Consultiu de la Gramàtica Catalana de l'Institut d'Estudis Catalans. Recibió el Premi Pompeu Fabra de l'Institut d'Estudis Catalans en 1991. Pertenece a la International Cognitive Linguistics Association, a la Asociación Española de Lingüística Cognitiva, de la cual es miembro fundador y vocal, a la Asociación Española de Lingüística Aplicada y a la Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes.


Vicerectorado de Política Científica y Cooperación Internacional
Manuel Costa Talens (Carcaixent, 1938)

Licenciado y doctor en Farmacia por la Universidad Complutense.
Catedrático de Botánica de nuestra Universitat, ha sido profesor adjunto en la Universidad Complutense y colaborador científico del CSIC al Real Jardín Botánico de Madrid.
Director del Jardí Botànic de la Universitat de València desde 1987.
Ha sido secretario del Real Jardín Botánico de Madrid, CSIC (1974-1978), decano de la Facultad de Farmacia de Universitat de València (1981-1984), director del departamento de Botánica de la misma facultad (1978-1986), director del Instituto de Biología de la IVEI de la Generalitat Valenciana (1985-1996) y gestor del Programa de Conservación del Patrimonio Natural del Plan Nacional I+D de la CICYT (1989-1992).
Miembro del Claustro de la Universitat de València.
Investigación actual en fitosociología (estudio de las comunidades vegetales), especialista en vegetación mediterránea, biogeografía y bioclimatología
Medalla de la Universitat de València, Distinción Bicentenaria de la Universidad de los Andes Mérida (Venezuela), Premio Ciudad de Castellón 1974, Premio de Investigación de la Dirección General del Medio Ambiente (MOPU) 1984


Vicerectorado de Extensión Universitaria y Relaciones con la Sociedad
Francisco Tortosa Gil (València, 1954)

Licenciado en Filosofía y doctor en Psicología por la Universitat de València.
Catedrático de Historia de la Psicología.
Decano de la Facultad de Psicología desde 1999.
Ha sido director del Departamento de Psicología Básica (1995-97), vicedecano de la Facultad de Psicología (1993-95, 1998-99), miembro del Claustro constituyente y de diferentes comisiones de la Universitat.
Presidente de la Conferencia de decanos de Psicología y miembro de la Junta directiva de la Federación de asociaciones de Psicología, y presidente de la valenciana.
Miembro del Claustro de la Universitat de València.
Investigación actual en historia de la psicología y de las psicotecnologías, seguridad vial, nuevas tecnologías de la información e indicadores de calidad.


Vicerectorado de Tecnologías de la Información y de la Comunicación
Vicente Cerverón Lleó (València, 1965)

Licenciado en Física especialidad de electricidad, electrónica e informática y primer doctor ingeniero en Informática por la Universitat de València.
Profesor titular de Ciencia de la Computación.
Secretario de la Facultad de Física de la Universitat de València desde 1999 y secretario de la Comisión de Profesorado de la Universitat de València desde 1999.
Ha sido secretario del entonces departamento de Informática y Electrónica (1995-1999), miembro de las comisiones de profesorado, PAS, y evaluación de la Universitat, y de la CAT y Comisión de reforma del plan de Ingeniería Informática.
Miembro del Claustro de la Universitat de València desde 1998. Miembro de la Junta de Gobierno elegido por el PDI claustral desde 1998.
Investigación actual en algoritmos de optimización y algoritmos paralelos, e investigación aplicada de las tecnologías de la información y la comunicación en el entorno universitario, habiendo participado entre otros en un proyecto piloto para la utilización de la tarjeta chip en la Escuela Universitaria de Magisterio (1994), un proyecto de automatrícula en la Facultad de Matemáticas (1996), un programa de ayuda a la confección de horarios optimizados (1998) y en un programa de actuaciones para analizar el sistema de asignación a subgrupos (2001).


Vicerectorado de Cultura
Luis Puig Espinosa (València, 1948)

Licenciado en Matemáticas y doctor en Psicología por la Universitat de València.
Profesor titular de Didáctica de la Matemática.
Director del Col.legi Major Lluís Vives desde 1998.
Ha sido director del departamento de Didáctica de la Matemática (1993-1998), miembro del Claustro y de diferentes comisiones de la Universitat, como la de Bases del Servei de Formació Permanent y   la   de  reforma  de   los  Estatutos  y  de comisiones externas relacionadas con la enseñanza, como la del programa de Formación Permanente del Profesorado de Matemáticas de la Comunitat Valenciana y de la Subdirección General de Perfeccionamiento del Profesorado del M.E.C.
Presidente de la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana "Al-Khwarizmi" desde 1993.
Ha desarrollado cursos y conferencias sobre temas culturales, como "Les Cultures del Rock", "Moviments culturals / formes de vida", "Música, imaginari i noves tecnologies" y "El plaer de les matemàtiques".
Investigación actual en análisis didáctico de la resolución de problemas, la aritmética y el álgebra escolares.


Vicerectorado de Relaciones Institucionales
José Manuel Rodrigo Gómez (València, 1940)

Licenciado en Medicina y Cirugía y doctor en Medicina por la Universitat de València
Profesor titular de Medicina (Unidad Docente de Aparato Digestivo).
Jefe del Servicio de Hepatología del Hospital Clínico Universitario de València.
Académico correspondiente de la Real Academia de Medicina de València y miembro del consejo asesor de numerosas revistas de su especialidad.
Ha sido vicedecano de la Facultad de Medicina y Odontología de la Universitat de València (1987, 1990-1993) y decano de la misma (1993-1999).
Miembro del Claustro de la Universitat de València.
Investigación actual en Hepatología (Alcohol y Hepatitis Virales)


Vicerectorado de Estatutos y Desarrollo Normativo
Juan Carlos Carbonell Mateu (València, 1955)

Licenciado en Derecho por la Universitat de València y doctor en Derecho por la Universidad Complutense de Madrid.
Catedrático de Derecho Penal de la Universitat, ha sido profesor titular en la Universidad Complutense y catedrático en la Universidad de Extremadura y en la de las Islas Baleares.
Decano de la Facultad de Derecho de la Universitat de València desde 1997.
Ha sido director del Instituto de Criminología de la Universitat de València (1995) y director del Departamento de Derecho Penal, Derecho Romano y Derecho Eclesiástico del Estado de la Universitat de València (1995-97), además de cargos de director de departamento, vicedecano y decano en las universidades de Extremadura y de las Islas Baleares.
Miembro del Claustro de la Universitat de València y de la Comisión de Estatutos.
Investigación en Derecho penal y Constitución, teoría del garantismo penal, teoría jurídica del delito, teoría de la motivación, delitos contra la vida y la salud de las persones, y Derecho penal político.

Página principal