Presentació

Icono de iDevice

La convocatòria d’innovació educativa de la Universitat de València del curs 2009/2010 va crear i reconèixer grups estables vinculats a la innovació educativa de manera que, alhora que es fomentaven els processos de cooperació, coordinació i col·laboració, facilitara l’acreditació de la innovació educativa realitzada. La convocatòria de 2010/2011 va introduir alguns canvis que pretenien millorar la seua gestió. per últim, la  convocatòria de 2011/2012 té per objectiu superar aquelles qüestions que més han dificultat la conformació d’equips i la realització de projectes, plantejant un canvi profund. En aquest sentit, es dóna l’oportunitat de realitzar projectes a equips que no conformen necessàriament un grup d’innovació docent, però que proposen un objectiu innovador específic al voltant del qual treballar durant un curs. Per altra banda, es modifica la figura dels Grups Consolidats d’Innovació Educativa, GCIE, que seran únicament els que tinguen un reconeixement explícit per la seua trajectòria estable i coherent durant un període mínim de tres anys. Al mateix temps, s’intenta promocionar que els grups siguen el més nombrosos possible dins d’un mateix marc d’actuació temàtic o sectorial.

El nostre GID du a terme un projecte d'innovació educativa que té per objecte elaborar material docent i objectes d'aprenentatge multimèdia en el camp de la fisiologia. A partir d'una pràctica de laboratori que utilitza una preparació simple i un protocol senzill, pretenem il·lustrar molts dels principis bàsics de la fisiologia del múscul llis vascular que es desenvolupen en el bloc temàtic corresponent a la fisiologia general. El disseny d'aquesta pràctica permet als estudiants participar activament en un exercici que demostra la regulació del to vascular per factors intrínsecs i extrínsecs. A més, aquesta pràctica permetrà als estudiants recollir dades obtingudes mitjançant tècniques bàsiques utilitzades actualment en recerca biomèdica. En concret, els estudiants són introduïts en la tècnica d'òrgan aïllat en bany d'òrgans que s'utilitza àmpliament per a posar de manifest els mecanismes que regeixen el funcionament de molts teixits, incloent la contracció i relaxació del múscul llis vascular.
 
 
 

Icono de iDevice

Objectius

Entrevista Grup DocenTIC INDOFIS - Presentació projecte "Mecanismes de contracció i relaxació del múscul llis vascular".