INICI >
SETMANA DE LA CIÈNCIA >
9ª SETMANA DE LA CIÈNCIA 2007 >
INFOSETMANA Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí
|
Amb
el menjar no es juga
Emilia
Matallana, departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat
de València Tot el que ens mengem té un origen biològic, és a dir, que els nostres aliments són organismes vius o procedeixen d'ells. Les carns, els peixos, les fruites i les verdures són clars exemples, però també la llet i tots els seus derivats, els sucs, el vi, la cervesa, etc., que procedeixen de transformacions microbianes de productes d'origen animal o vegetal. Al llarg de la història, l'home ha anat seleccionant de manera més o menys premeditada les millors matèries primes per a la seua alimentació, però en l'actualitat, els grans avanços en el coneixement de la biologia molecular dels organismes i el desenvolupament de poderoses metodologies de detecció, obtenció i manipulació del material genètic, fan possible el disseny d'aliments amb propietats noves o millorades i ofereixen interessants eines per al control de qualitat i seguretat alimentària.
|