__

________________________________________________________________

La Universidad de Valencia crea un INSTITUTO DE INVESTIGACIÓN en PSICOLOGÍA de los RECURSOS HUMANOS

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat en la seua sessió de hui la creació de l'Institut Universitari d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL). Aquest institut te com a missió impulsar i desenvolupar una investigació innovadora que millore la qualitat de vida laboral de les persones i el desenvolupament de les organitzacions, des de les perspectives de la psicologia i les ciències del comportament.

L'anomenat “desenvolupament organitzacional” busca incrementar l'eficàcia i l'eficiència d'una organització, estudiant la relació entre organització i treballador, així com el grau en el qual es potencia i s'aprofita el capital humà.

L'interés pels temes de qualitat de vida i desenvolupament de recursos humans respon als valors de la població en les societats occidentals, que demanden condicions laborals més saludables i a l'esforç d'institucions i agents socials per a millorar la seguretat en el treball.

A proposta de la vicerectora de Relacions Institucionals, Rosa Moliner, el Consell de Govern ha aprovat el nomenament del professor Jesús Estruch com a representat de la Universitat de València en l'Observatori de Dret Civil. Jesús Estruch és professor titular de dret civil i va participar com assessor en la reforma de l'Estatut d'Autonomia. L'Observatori de Dret Civil es l'òrgan assessor de la Comissió de Codificació Civil Valenciana.

D'altra banda, el Consell de Govern ha aprovat la concessió dels premis extraordinaris de les titulacions següents: Geografia, Biblioteconomia i Documentació, Història, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, Farmàcia, Ciència i Tecnologia d'Aliments, Nutrició Humana i Dietètica, Biologia, Bioquímica, Ciències Ambientals, Criminologia, Dret i Ciències Polítiques i de l'Administració.

El Consell de Govern ha aprovat els criteris per a l'elaboració de l'oferta d'estudis de llicenciatura, diplomatura i enginyeria del pròxim curs 2008-2009. Així mateix, seguint el pla d'estabilització dels investigadors que han participat en el programa Ramón y Cajal, el Consell de Govern ha aprovat la contractació, mitjançant la Fundació General de la Universitat, de dos nous investigadors.

Ente altres assumptes, el Consell de Govern ha aprovat també la integració de la Universitat de València en l'Associació d'Empreses Biotecnològiques de la Comunitat Valenciana (Bioval) i la signatura de convenis de col·laboració amb la Universidad Bío-Bío (Xile), Georgia Institute of Technology (EEUU), Universidad Mayor de Chile i la Universidad Santo Tomás (Colòmbia).

 

Ver noticia en la Web de la Universidad de Valencia

30/01/2008