University of Valencia logo Logo Basketball Chair l'Alqueria del Basket Logo del portal

La Càtedra L’Alqueria del Basket s’estrenà online amb les biomecàniques en les lessions de bàsquet

  • May 19th, 2020
Image de la noticia

#EstoNOtienequePARAR i la primera càtedra nacional dedicada al bàsquet va ser ahir un bon exemple d'això. Esta col·laboració entre L’Alqueria del Basket i la Universitat de València continua ampliant els coneixements respecte al nostre esport de manera transversal, alcançant tots els àmbits.

El canal de Youtube de Valencia Basket va ser per primera vegada la via triada per a tractar la temàtica de la medicina, en un webinar en el que el Doctor Ignacio Muñoz va desgranar per a tots els interessats els detalls de les biomecàniques en les lesions de bàsquet.

L'esdeveniment ho obria Ferran Calabuig, Vicedegà de la Facultat de Ciència de l'Activitat Física i d'Esport de la UV i Director de la Càtedra de Bàsquet L’Alqueria del Basket. La Càtedra es va promoure per part de Valencia Basket en el seu interés per generar coneixement en la societat i estem encantats de ser partner i estar ací duent a terme esta sèrie d'activitats tan interessants. L'objectiu és divulgar el bàsquet, donar formació de qualitat amb base, i promoure estudis científics relacionats amb l'esport. La idea és no parar, també amb estes conferències online que presentem hui” deia.

Posteriorment començava l'explicació del protagonista, Cap dels Servicis Mèdics de Valencia Basket, que a través d'una presentació i distints vídeos, va compartir els detalls del seu treball respecte als distints moviments dels jugadores/as i les conseqüències en forma de lesió que poden tindre. Per a finalitzar, va contestar a les diverses preguntes que Pedro Cotolí, Responsable de L’Alqueria LAB, va anar arreplegant per part dels interessats. La iniciativa tindrà continuïtat dijous que ve 21, a les 19:30h en un webinar sobre gestió i estratègies per a augmentar la repercussió d'esdeveniments de menor impacte, amb el Dr. Josep Crespo, Professor Contractat Doctor en la UV, investigador i especialista en Organització d'Esdeveniments esportius, com a protagonista.