University of Valencia logo Logo Basketball Chair l'Alqueria del Basket Logo del portal

Més de 3000 visualitzacions perquè la Càtedra continue creixent

  • June 19th, 2020
Image de la noticia

La Càtedra de Bàsquet L’Alqueria del Basket, la primera dedicada a este esport a nivell nacional, no deixa de donar passos. Sempre amb l'objectiu de compartir coneixements sobre totes les àrees transversals que emboliquen a l'esport del baló taronja, esta acció conjunta de la Universitat de València i L’Alqueria LAB, el departament de Coinnovació de la casa del bàsquet europeu de formació, va decidir llançar fa unes setmanes una sèrie de cinc xarrades online o webinar a través de les quals continuar ampliant coneixements.

El canal de Youtube de Valencia Basket va ser la via triada per a dur-ho a terme, i les àrees de medicina, gestió esportiva, fisioteràpia, preparació física i psicologia, les àrees tractades amb alguns dels majors experts del nostre esport. I la resposta no ha pogut ser més positiva. Amb una mitja superior a les 600 visualitzacions i més de 3000 en total, són molts els usuaris que no han volgut perdre l'oportunitat d'escoltar a les veus autoritzades que a través de la iniciativa han compartit la seua experiència.

Pedro Cotolí, responsable de L’Alqueria LAB valorava l'experiència. “Des de L’Alqueria LAB ens agradaria agrair als ponents, tant per com s'han involucrat en el projecte com per la qualitat de les seues ponències plasmant molts conceptes del nostre esport. També destacar la facilitat que hem tingut per a treballar amb la Universitat de València i en especial amb Ferran Calabuig. Finalment m'agradaria destacar la gran participació, amb moltes visualitzacions, la qual cosa demostra que els que ens han escoltat estan amb ganes de rebre formació. Ens agradaria continuar potenciant este àmbit” deia.

Ferran Calabuig, Vicedegà de la Facultat de Ciència de l’Actividad Física i l'Esport i director de la Càtedra, opinava en la mateixa línia. “La valoració que fem del cicle de webinar és excel·lent. La càtedra no podia parar. Teníem previst un seguit d'activitats en forma de jornades de formació i congressos per al primer semestre del l'any però la COVID-19 va fer que ens replantejàrem els objectius d'aquest any. Va sorgir la idea dels seminaris online per tractar temàtiques de les cinc àrees multidisciplinàries d'interès per a la càtedra i ens vam posar a treballar ràpidament perquè fossin una realitat el més aviat possible. Des de la càtedra estem molt satisfets per la qualitat dels seminaris i l'excel·lent coordinació que s'ha dut a terme, especialment per Pedro Cotolí com a responsable de l'Alqueria Lab. També volem agrair des de la Universitat l'ajuda del València Basket que ha posat a disposició de la càtedra tots els mitjans tecnològics i humans possibles per poder dur a terme aquests seminaris. Volem ressaltar l'excel·lent nivell mostrat per tots els ponents amb temàtiques específiques i de gran qualitat científica que ha tingut una excel·lent acollida entre la comunitat de l'esport valencià, nacional i internacional amb connexions en directe des de diferents països. Les preguntes i debats sorgits a partir de les ponències, amb un alt sentit de la curiositat i ganes d'aprendre per part dels assistents han elevat encara més el nivell sent una experiència molt enriquidora per a tots. Aquesta iniciativa ha obert una via de comunicació, formació i difusió de la càtedra que molt probablement tornarem a plantejar”, declarava.