Universitat de València Logo del portal

 

FONDO: Xavier Bordils

Imagen del fondo, sección o serie

Área de Contexto

Nombre del productor

Xavier Bordils

Historia biográfica

Xavier Bordils (Castelló, 1939), dissenyador industrial, dissenyador global.

Tot i pertànyer a una família dedicada a la comercialització i exportació de la taronja. Compagina els estudis amb els de pintura, assistint a l'antiga acadèmia nocturna d'art i guanya dues edicions consecutives del concurs de pintura organitzat per l'Escola d'Arts de Castelló.

Als 18 anys es trasllada a París i alhora que estudia, ajuda la seva família a la comercialització de la taronja. Realitza a l’École Nationale de Metiers d’Art, una diplomatura que incloïa l’especialitat d’arquitectura d’interiors i va obtenir el certificat d’estètica industrial a la secció de plàstics i metalls.

Un cop finalitza els estudis, segueix vivint a París, des d'on realitza els seus primers projectes de disseny d'envasos i embalatges per a l'empresa familiar, però també per a altres empreses que també es dediquen a la comercialització de taronges.

Després fundarà amb altres socis l'estudi de disseny CUTCH, on realitzarà projectes tant de disseny de producte com de disseny gràfic per a diverses empreses.

El 1975, abandona CUTCH i torna a Espanya, instal·lant-se a València. Entra en contacte amb la cambra de comerç, indústria i navegació, a instàncies de la qual va organitzar diverses jornades, conferències i sobretot des del butlletí de l'IPI-diseño. Diseño Comunicación, on dóna a conèixer les seves idees i reflexions sobre disseny industrial.

A mitjan dècada dels 80 torna a París, per continuar treballant i impartir classes com a professor de disseny global a l'Strate College, centre escindit de l'ESDI (École Supérieure de Design Industriel)

A la primera meitat dels 90, torna a València i continua la seua activitat docent com a professor de disseny global al CEU San Pablo de València.

Des de la tornada de París, ha compaginat la docència amb la realització de diversos projectes de disseny de mobles, estudis globals d'identitat corporativa i arquitectura interior, per a diverses empreses.

Forma de ingreso

Donació de Xavier Bordils

Área de Identificación

Código de referencia

ES.462508.AVD-18

Fechas

1970-2012

Área de Contenido y estructura

Valoración, selección, eliminación

Tot el fons és de conservació permanent.

Nuevos ingresos

No es preveu l'arribada de noves unitats d'instal·lació.

Área de Condiciones de acceso y utilización

Condiciones de acceso

Consulta lliure

Condiciones de reproducción

Segons la normativa vigent

Lengua y escritura de los documentos

Espanyol

Estado de conservación

Bon

SECCIONES del FONDO