Universitat de València Logo del portal

 

SECCIÓN: Fotografia

Imagen del fondo, sección o serie

Área de Contexto

Nombre del productor

Eduardo Albors

Historia biográfica

València, 1949
Dissenyador industrial.
Estudia Arts Aplicades i Ciències Empresarials.
En 1972 forma CAPS I MANS, un dels grups pioners del disseny a Espanya, al qual més tard s'integrarà José Juan Belda, així com Nacho i Luis Lavernia, on desenvolupa treballs de disseny industrial, gràfic i interiorisme per a diverses empreses de diferents sectors.
En 1984 es fa càrrec del departament de producte i imatge de RONDA Iluminaçao (Sao Paulo - Brasil) i fins a 1989 viu i treballa entre València i Sao Paulo.
En 1985, al costat del grup CAPS I MANS, el grup NBC i altres dissenyadors forma el col•lectiu de disseny LA NAVE.
Ha treballat en el desenvolupament de producte, assessoria i imatge per a sectors tan diversos com mobiliari, ceràmic, tèxtil, plàstics, joguets, electrodomèstics, òptica, calçat, equips dentals, electrònica, ultrasons, i sobretot en il•luminació on ha desenvolupat més de 200 projectes per a diverses empreses del sector.
Va ser un dels promotors del NDV (Nou Diseny Valencià) que va derivar en l'ADCV (Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) de la qual va ser vicepresident.
Professor durant 15 anys de l'assignatura de projectes de disseny industrial de l'ESDI del CEU SAN PABLO de València i durant dos anys del Màster d'Il•luminació.
Professor durant 5 anys de l'EUITI de la Universitat politècnica de València, també en l'assignatura de disseny de producte.
 

 

Forma de ingreso

Donació de Eduardo Albors

Área de Identificación

Código de referencia

ES.462508.AVD-12.10.00.00

Fechas

1973-2014

Nivel de descripción

Secció

Volumen y soporte

1 Penn, 2 CD/DVD, 1 Llibre, 46 carpetes presentació, 78 esbossos i planols per a renders, 1 làmpada protodesign (FLY de Antares), 1 cartell /pòster de tela plastificada, de la làmpada FLY de Antares.

Área de Contenido y estructura

Alcance y contenido

Va ser la primera incorporació d'un fons integrament en format digital (1 Penn, 2 CD/DVD, 1 Llibre). 

La segona entrega de documentació, va ser mes convencional (46 carpetes presentació, 78 esbossos i planols per a renders, 1 làmpada protodesign (FLY de Antares), 1 cartell /pòster de tela plastificada, de la làmpada FLY de Antares).

Valoración, selección, eliminación

Tot el fons és de conservació permanent.

Área de Condiciones de acceso y utilización

Condiciones de acceso

Consulta lliure

Condiciones de reproducción

Segons la normativa vigent

Lengua y escritura de los documentos

Espanyol i anglés

Estado de conservación

Bon