Universitat de València Logo del portal

 

FONS: Martínez-Medina

Imatge del fons, secció o serie

Àrea de Context

Nom del productor

José Martínez-Medina

Història biogràfica

Martínez-Medina, José (València, 1919-2006)

President i fundador de les empreses José Martínez-Medina, Mobisa Martínez Medina i Mobisa, des de les que va continuar la tradició empresarial de la seua família, vinculada al sector del moble des de principis de segle passat.

 

Va començar a treballar al taller familiar de València als 14 anys, compartint el treball amb les classes nocturnes de dibuix a l'Escola de Belles Arts. Als 15 anys va dissenyar la seva primera línia de mobiliari d'inspiració Deco. A aquest fet es podria unir la seva capacitat d'observació i anàlisi de la transformació que es produïa en el disseny de mobiliari i dels projectes d'interiorisme que es donaven arreu del món, el que li anirà permetent ja als anys 50 tenir un criteri i una sensibilitat pròpia, i alhora un mètode projectiu. Durant uns trenta anys va compartir negoci al costat dels seus germans Juan i Vicente, sent un dels seus moments més àlgids de la marca Martinez-Medina i destacant en tot moment com l'ànima creativa del negoci.

A principis dels 80 va decidir continuar l'activitat en solitari conciliant estratègia i mantenint aquesta capacitat creativa anterior, que li permet relacionar-se amb figures del disseny internacional.

En la seua faceta de dissenyador, anava més ràpid que les pròpies necessitats de mercat, realitzant uns dissenys que acabaven produint-se i eren pràcticament atemporals: llibreria M66 i butaca Sòria (1966), la butaca Oikos i la línia Càceres (1967), les cadires Lloyd i Fórmula (1970), o el programa MT (també de 1970), per citar alguns.

Història de la custòdia dels documents

Documentació procedent del Centre de Documentació Martínez Peris - IGD

Forma d'ingrés

Donació Manuel Lecuona (IGD-UPV)

Àrea d'Identificació

Codi de referència

ES.462508.AVD-04

Altres títols

José Martínez-Medina Montoro

Dates

1910-2000

Nivell de descripció

Fons

Àrea de Contingut i estructura

Valoració, selecció, eliminació

Tot el fons és de conservació permanent.

Nous ingressos

No es preveu l'arribada de noves unitats d'instal·lació.

Àrea de Condicions d'accés i utilització

Condicions d'accés

Consulta lliure

Condicions de reproducció

Segons la normativa vigent

Llengua i escriptura dels documents

Espanyol

Estat de conservació

Bon

SECCIONS del FONS