Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Bàsquet l'Alqueria del Basket Logo del portal

Jesús Ramírez: “Em pareix genial introduir les jornades de formació en la Càtedra per a formalitzar-les”

  • 22 d’octubre de 2020
Image de la noticia

La primera jornada de formació d'entrenadors emmarcada dins de la Càtedra de Bàsquet de L’Alqueria del Basket, junt amb la Universitat de València i el suport de Bankia, ha sigut tot un èxit. Amb Jesús Ramírez al capdavant, un total de 111 persones van seguir les ponències, 73 d'elles de forma presencial i les altres 38 en la seua versió online.

En este nou format davall el recer de la Càtedra, les jornades de formació expandixen les seues fronteres. A més de tècnics de la Comunitat Valenciana, van seguir el clínic entrenadors d'àmbit nacional des de Sevilla, Cadis, Saragossa o Ceuta, i d'àmbit internacional com Holanda, Xile i Mèxic.

Jesús Ramírez, amb experiència com a entrenador ajudant en equips com el Ratiopharm Ulm alemany o el Bilbao Basket i com a principal en l'Alba Fehervar, valorava este salt de qualitat: “Em pareix genial. El primer punt és arribar a oferir la possibilitat que en estos temps un poc rars que estem passant ens ajuntem ací per a millorar, parlar de básquet i aïllar-nos un poc del que passa fora. El punt d'introduir-ho dins de la càtedra el que fa és formalitzar una cosa ja ben feta em pareix genial”.

El tècnic català va il·lustrar els assistents amb dos ponències: “Analitzant al jugador per a buscar la seua millora individual” i “El autoentrenament”. Ramírez destacava la importància d'escoltar a altres entrenadors: “Esto mai para. Els que estan treballant estan en una voràgine de partits i entre'ns i els que no estem treballant tampoc pares. És necessari veure coses per a detectar que t'agraden i que les pots ficar dins del teu llibre o que no t'agraden però saps que existixen. Cal seguir formant-se”.

Què és la Càtedra de Bàsquet de L’Alqueria del Basket

La Universitat de València i L’Alqueria del Basket van llançar en 2019 la primera càtedra específica de bàsquet a nivell nacional, davall el nom de Càtedra de Bàsquet L’Alqueria del Basket. Un acord que certifica la col·laboració entre ambdues entitats, la qual cosa suposa un enorme pas en l'objectiu de fomentar la investigació i la innovació en el bàsquet, millorant la formació, i compartint coneixements. Els principals pilars de L’Alqueria LAB, el nou departament de la casa del bàsquet europeu de formació.

Bankia, clau en la formació dels entrenadors

Des de fa ja alguns anys, la labor de Bankia en el foment de la formació d'entrenadors a Valencia Basket està sent decisiva, aportant fons per a la contínua formació dels nostres entrenadors a través de distintes iniciatives. Les jornades de formació obertes tornaran a comptar enguany amb el suport de l'entitat, que farà possible una vegada més que els millors ponents compartisquen experiència amb tots els inscrits.

WhatsApp Formació d’entrenadors

Els entrenadors interessats a rebre informació sobre les pròximes jornades de formació, poden enviar un WhatsApp sol·licitant-ho de forma totalment gratuïta al 683 16 83 11.