Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, signada entre la Generalitat Valenciana i la UV, organitza el 7 de maig les II Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital

  • 3 de maig de 2021
Cartell

Les jornades, que tenen lloc de manera virtual i l'accés de la qual és gratuït previ registre, comencen a les 11.00 del matí.

La Rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre i la Consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual són les encarregades de fer la presentació oficial i donar inici a les jornades, conduïdes per la Directora de la Càtedra, Silvia Rueda Pascual.

La jornada comença amb una xarrada oferida per la Secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas.

Seguidament es presenta l'estudi sobre la situació de Bretxa Digital de Gènere en la Comunitat Valenciana realitzat per la Càtedra en 2021. Segons les dades obtingudes en aquest estudi, la bretxa digital continua existint en la nostra comunitat i, lamentablement, segueix molt lluny de desaparéixer. Aquestes diferències creixen quan parlem de persones, en particular de dones, en situacions vulnerables.

L'objectiu del treball que la càtedra desenvoluparà en aquest 2021 i en els pròxims anys, se centrarà en aprofundir sobre les manques concretes, els usos diferenciats i, en definitiva, quines competències digitals posseeix (o manca) la població, en espacial les dones, a la Comunitat Valenciana.

Per a iniciar aquest camí, la sessió continua amb una taula redona que se centra en analitzar els reptes existents per a aconseguir la digitalització de totes les persones, a través de la millora de les seues competències digitals, com a punt de partida per a començar a entendre millor aquesta situació i oferir possibles línies d'actuació a la Generalitat Valenciana. En aquesta taula redona, moderada per Anabel Forte Deltell, Professora Titular del Departament d'Estadística i Investigació Operativa, participen Pilar Almenar Vara, Periodista i Directora del projecte #Impreses, Jose A. Estévez, Gerent de Tecnologia i Innovació Social d'Ajuda en Acció, Mª Fernanda Jaramillo Polo, Directora de Social & Tech, en representació de la Federació Espanyola d'Universitats Populars (FEUP) i de l'equip de l'Escola Feminista EFE FEUP i Vicente A. Querol Vicente, Director de la Càtedra de Bretxa Digital Geogràfica entre la Universitat Jaume I i la Generalitat Valenciana.

La clausura de la jornada es realitza per la Directora General per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz i la Vicerectora d'Innovació i Transferència, M. Dolores Real.

Consulta el programa de la jornada i les persones assistents.

Inscripció gratuïta: https://go.uv.es/gencatic/jornades2021

Més informació: https://www.uv.es/gencatic

La Càtedra està vinculada a l'Observatori de Bretxa Digital, dependent de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana i dins de la Universitat de València rep el suport del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i de la Unitat d'Igualtat.
 

Llista d'enllaços:

Imatges: