Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Anabel Forte Deltell

  • 27 d’abril de 2021
Anabel Forte Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Professora, investigadora i divulgadora: matemàtiques, estadística, ciència de dades.

Llicenciada en Matemàtiques (2005) i en Ciències i Tècniques Estadístiques (2006) i Doctora (2011) per la Universitat de València. Actualment treballa com a Professora Titular en el Departament d'Estadística i Investigació Operativa de la UV on desenvolupa la seua labor docent i investigadora combinant-les amb la gestió i la divulgació.

Les seues principals línies d'investigació es poden resumir en dues: Quantificació Bayesiana de la incertesa en selecció de models i Models Jeràrquics Bayesians per a dades correlats. Col·labora amb diferents grups d'investigació tant a Espanya com a l'estranger en molt diverses àrees (Salut, Economia, Biologia, etc.) entre els quals destaca la seua participació com a investigadora principal en el grup SAGI SOUTH de la University of Adelaide És membre actiu de la International Society for Bayesian Analysis, de la Societat Espanyola de Bioestadística i la Societat Espanyola d'Estadística i Investigació Operativa (SEIO).

Destaca la seua faceta com a divulgadora, per la qual col·labora setmanalment en el programa de ràdio de divulgació científica ‘Raíz de 5’ de RNE i amb diversos projectes de divulgació de la ciència i la tecnologia com són: StatWars: L'Imperi de les dades per a la difusió de l'Estadística i la Ciència de Dades i Girls4STEM, un projecte que persegueix promoure les vocacions en les àrees STEM principalment entre les xiques, a més de tindre un blog en el qual publica els seus articles sobre estadística (bayesiana, pel seu lloc) i els seus poemes matemàtics #Poemaths.