Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Editatona de Creació de Dones STEM celebrada el 2 d'octubre

  • 29 d’octubre de 2021
captura de pantalla de la retransmissió en directe de la jornada

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA) juntament amb la iniciativa Girls4STEM (recolzada pel FECyT) de la Universitat de València van celebrar una jornada dedicada a les dones STEM dissabte 2 d'octubre 2021.

Com en altres editatones, en aquesta ocasió es van reunir un conjunt de persones per a editar amb perspectiva de gènere l'enciclopèdia lliure Wikipedia. L'objectiu és visibilitzar la baixa presència d'entrades de dones en Wikipedia i compartir la necessitat que això canvie.

La periodista i experta en comunicació i xarxes socials Patricia Horrillo va actuar com a facilitadora en aquesta editatona. A més, es va comptar amb l'experta STEM Silvia Rueda Pascual, Directora de la Càtedra de Bretxa de Gènere de la UV, que va parlar de la situació de les dones en l'àmbit de la ciència i tecnologia. Podeu trobar la ponència de Silvia Rueda i la introducció que va realitzar Patricia Horrillo sobre el funcionament de la wikipedia en la següent notícia publicada a la web de Wikiesfera: https://wikiesfera.org/portfolio-item/editatona-virtual-de-mujeres-stem-2o/

Durant l’editatona es van crear les entrades de Wikipedia de tres expertes STEM pertanyents a Girls4STEM. En concret, ja podeu consultar les entrades d'Anabel Forte (matemàtica), Regina Monsalve (enginyera agrícola) i Elena Pinilla Cienfuegos (física). 
Aquesta editatona organitzada per Girls4STEM (projecte recolzat pel FECyT) i la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA), ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, la Unitat d'Igualtat, el Vicerectorat d'Innovació i Transferència, i el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València.

Silvia Rueda i Patricia Horrillo

Wikiesfera: Editatona virtual de dones STEM #2O (02/10/2021)