Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere UV-GVA organitza las V Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 30 d’abril de 2024

El Parc Científic de la UV serà l'escenari d'esta trobada, que se celebrarà el divendres 17 de maig amb la intenció de visibilitzar la Bretxa Digital de Gènere a la Comunitat Valenciana i reduir les diferències d'accés, formació i ocupació quant a ús de tecnologies de la informació i la comunicació (TICs) entre homes i dones.

Cartell de les V Jornades d'Igualtat

 

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere firmada entre la Universitat de València  (UVEG) i la Generalitat Valenciana, finançada per la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, impulsa anualment unes jornades per a analitzar detalladament les situacions en les quals emergix la bretxa digital de gènere en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.  En este context, las V Jornadas per a la Igualtat de Gènere Digital s'enfocaràn a explorar les experiències i perspectives de dones i homes líders en el sector TIC. Es reflexionarà sobre com s'han abordat qüestions com el foment de la presència femenina en els equips directius i la implementació de polítiques d'igualtat i innovació en el dia a dia empresarial. A més, ens interessa conéixer l'impacte  de la tecnologia, que està transformant cada vegada més la manera en què treballem i ens relacionem amb el nostre entorn.

En l'edició d'enguany, les V Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital se celebraràn divendres 17 de maig, a partir de les 10:00 hores. Serà possible presenciar l'acte en directe des de l'auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València, o bé des del canal de YouTube de la Càtedra (des de les 10:30h). Accedix a la inscripció i programa complet en la web de les V Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital.

La jornada arrancarà amb la presentació institucional a càrrec de Rosa Donat Beneito, Vicerectora de Transferència i Innovació de la Universitat de València. A continuació, Jerónimo Mora Pascual, secretari Autonòmic d'Innovació de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana, realitzarà l'obertura de les Jornades. Anabel Forte Deltell, directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, oferirà la síntesi dels resultats obtinguts durant l'any 2023.

A continuació , tindrem tres ponències a càrrec de persones amb amplis coneixements i experiència en el sector tecnològic i de la innovació:

  • Regina Monsalve. Enginyera Agrícola, CEO de Naturvera i Presidenta del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Graduats de València i Castelló fins a 2023.
  • Óscar David Sánchez. Enginyer i especialista en direcció de projectes d'innovació en Salut, Biotecnologia i TIC, i impulsor de la startup Pleyad.
  • Silvia Rueda Pascual, Enginyera Informàtica i Doctora per la Universitat de València, és Vocal Assessora en el Gabinet de la ministra de Ciència i Innovació i Directora de la Unitat de Dones i Ciència en el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Després de les ponències seguirà un col·loqui en el qual es discutirà el tema “Lideratge amb perspectiva de gènere”, que moderarà Kristin Suleng de la Fundació Parc Científic de la Universitat de València.

Estes Jornades formen part de les activitats organitzades per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA), firmada entre la Universitat de València i la Generalitat Valenciana, dins de la Direcció General d'Innovació  i l'Observatori de Bretxa Digital dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i, com a tal, compta amb el finançament d'esta Conselleria. En el marc de la Universitat de València, la Càtedra compta amb el suport del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i la Unitat d'Igualtat.

Podeu seguir les xarxes socials de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA) ací:

Enllaç al web del projecte Girls4STEM

Enllaç al twitter de Girls4STEM

Enllaç a Instagram de Girls4STEM

Enllaç a facebook de Girls4STEM

Linkedin Girls4STEM

Enllaç a Youtube de Girls4STEM

mastodon