Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Ciutat de València Logo del portal

Càtedra de Tributació Autonòmica
Jornada de presentació del 'Llibre Blanc sobre la Reforma Tributària'

El pròxim 13 de maig tindrà lloc la jornada de presentació del 'Llibre blanc sobre la Reforma Tributària', elaborat amb la finalitat de dotar al sistema tributari d'una major eficàcia i modernitzar-lo per a abordar els reptes del segle XXI.

La jornada de presentació arrancarà el divendres 13 de maig a les 9:30 hores en el Saló de Graus de la Facultat d'Economia (planta baixa). La inauguració serà a càrrec de Francisco Muñoz Murgui, degà de la Facultat d'Economia; Rafael Beneyto Cabanes, director General de Tributs i Joc de la Generalitat Valenciana; i Amadeo Fuenmayor Fernández, director de la Càtedra de Tributació Autonòmica.

 

 

 

A continuació, Jesús Ruiz-Huerta Carbonell, catedràtic de la Universitat Rey Juan Carlos i president del Comité d'experts per a la reforma tributària, impartirà una conferència sobre les Línies generals del Llibre blanc i diagnòstic del sistema tributari. María Teresa Soler Roch, catedràtica de la Universitat d'Alacant i vocal del Comité d'experts, centrarà la seua intervenció en la Imposició sobre la riquesa i corresponsabilitat fiscal. L'última ponència, a càrrec de Xavier Labandeira Villot, catedràtic de la Universitat de Vigo i vocal del Comité, abordarà la Fiscalitat Mediambiental.

 

 

 

Aquesta trobada forma part de la sèrie de Workshops organitzats per la Universitat de València, el Departament d'Economia Aplicada de la Facultat d'Economia UV, la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic GVA, la Càtedra de Tributació Autonòmica i el seu grup d'investigació EVALPUB.

 

 

 

El Llibre blanc és el resultat del treball de diagnòstic realitzat pel Comité de persones expertes, als qui la Secretaria d'Estat d'Hisenda va encarregar la seua redacció mitjançant Resolució de 12 d'abril de 2021. L'objectiu d'aquest estudi és servir de fonament per a una reforma del sistema tributari que garantisca la sostenibilitat de les finances públiques, de manera que puga respondre al finançament de les despeses públiques, contribuint a reduir el dèficit estructural i al manteniment de l'Estat de Benestar.

 

Data 13 de maig de 2022 de 09:30 a 13:30. Divendres.

 
 
Lloc de realització

Saló de Graus, Facultat d'Economia

 
Organitza
 

Contacta ruben.amo@uv.es

 
Més informació