Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

I Edició Diàlegs sobre Responsabilitat Social en la Universitat de València

  • 22 de març de 2023
Cartell I Edició Diàlegs sobre Responsabilitat Social en la Universitat de València

Universitats Sostenibles: Inspiració per a la transform-acció.

 

La I Edició dels Diàlegs sobre la Responsabilitat Social, que porta per títol Universitats Sostenibles: Inspiració per a la transfom-accion, tindrà lloc el pròxim 23 de Març en la Fundació ADEIT.

Les institucions universitàries  constituixen agents de canvi essencials per a la transformació de la societat i avançar cap a models de desenvolupament sostenible. Particularment, considerant el paper de la responsabilitat social universitària en el desenvolupament dels processos d'ensenyament-aprenentatge, la investigació i els sistemes d'innovació i transferència per a fomentar la reflexió crítica i el desenvolupament d'enfocaments innovadors i solucions sostenibles.

En aquest Diàleg s'abordaran claus inspiradores per a la transform-acció cap a universitats sostenibles que inclouen aspectes complexos i globals que van des de els canvis institucionals, el debat del sistemes de avaluació de la sostenibilitat i les bones pràctiques per a aconseguir avanços en la implementació de l'Agenda 2030 i en el seguiment de l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible, fins al necessari compromís professional de la nostra comunitat universitària i dels nostres egressats. En última instància, les Universitats sostenibles són el producte d'iniciatives col·lectives, amb impactes positius en el medi ambient i la comunitat, que  requereixen  paral.lelament un canvi de consciència per a l'acció personal de tota la comunitat universitària.

La inauguració institucional del Diálegs sobre Responsabilitat Social serà realitzada por la la vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable. A continuació, el  Director General d'economia Sostenible de la GVA, José Vicente Soler Gironés donarà pas al  Diàleg,  amb la presència, en primer lloc, del Sr. Manuel Pérez Mateos, President de la Comissió de Sostenibilitat de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) i Rector de la Universitat de Burgos. En segon lloc, Sr. Javier Benayas de l'Àlber, Catedràtic Universitat Autònoma de Madrid, integrant del Institut Interuniversitari Investigació Avançada sobre Avaluació de la Ciència i la Universitat (INAECU). Director de l'equip d'investigació Educació i Participació Ambiental i membre del Consell Assessor de la Xarxa Espanyola de Desenvolupament Sostenible. En tercer lloc, Sra. Ana María Pedraz, Directora de MSc International Business Management, professora de Business Ethics and Sustainability a Kingston University i guanyadora del Fons Llavor per al Desenvolupament d'Enfocaments Pedagògics Innovadors i Pràctiques Docents en Principles for Responsible Management Education (PRME) de l'ONU en 2020. I, finalment, Sra. Isabel Rimanoczy, coordinadora del Grup de Treball Sustainability Mindset de PRME, la divisió acadèmica de l'United Nations Global Compact i autora de The Sustainability Mindset Principles: A Guide for Educators to Shape a Better World. Gestora del Sustainability Mindset Indicator. El debat el moderará la periodista Sra. Nuria García Cebrián.

En finalitzar el diàleg, la Vicerectora de Sostenibilidad, Cooperació i Vida Saludable, Dra. Pilar Serra Añó, fará entrega dels premis del Concurs ‘Sostenibilitat en un fil de Twitter: ‘FilSostenibilitatUV’ del Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable i els Premis als Millors Treballs de Fi de Grau (TFG) , Treballs de Fi de Màster (TFM) i Tesi Doctoral de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible.

El diàleg està obert a tota la comunitat universitària i al públic en general. Serà retransmés en streaming a través dels canals de Difusió de la UV i requereix inscripció prèvia per a l'assistència.

 

Inscripció gratuïta obligatòria:

https://ir.uv.es/5E5Hr59

Consulta la programació dels Diàlegs sobre Responsabilitat Social en la pàgina web de UVSostenibilitat: https://ir.uv.es/ac4mP0i