Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

Xarxes i entitats

Xarxes de les quals formem part
 
xarxa 2030 Projecte Xarxa 2030. El Projecte de la Xarxa 2030, impulsat per un grup d'inspectores i inspectors d'Educació de la Comunitat Valenciana, pretén crear una xarxa de centres per a treballar conjuntament dins del marc dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. Sota el lema «No deixar a ningú arrere» els 17 ODS impliquen entre altres accions: el treball per una educació de qualitat, per la igualtat de gènere, per la pau, per la justícia, pel clima…, d'ací naix el projecte «Xarxa de Centres 2030 (PDF)» que té com a finalitat potenciar i secundar per part de la inspecció educativa, el treball dels centres educatius d'infantil i primària en tres eixos fonamentals:​
  • Eix núm. 1. Emergència Climàtica: sostenibilitat, canvi climàtic, pèrdua de biodiversitat, consumisc responsable i vida saludable​.
  • Eix núm. 2. Ciutadania Mundial: Xarxes per la pau, la convivència i la inclusió​.
  • Eix núm. 3. Igualtat efectiva entre homes i dones.
guni The Global University Network for Innovation (GUNi). És una xarxa composta actualment per 249 membres de 80 països, que inclou les Càtedres UNESCO d'Educació Superior, institucions d'educació superior, centres d'investigació i xarxes relacionades amb la innovació i el compromís social de l'educació superior. ODS 4.
pobresa zero Pobresa Zero. La seua filosofia de descansa en la idea que el paper de la societat civil és fonamental perquè la lluita contra la pobresa constituïsca efectivament una prioritat internacional. Per això la base social la constitueixen centenars d'entitats (organitzacions no governamentals, de drets humans, mediambientals i de dones, associacions culturals, institucions del sector acadèmic i de l'església, col·lectius d'estudiants, sindicats, etc.) que formen xarxes d'acció conjunta. ODS 1.

 

Xarxes amb les quals col·laborem
changemakers Changemakers Ashoka. Activa una xarxa global d'emprenedors socials, innovadors, líders empresarials, redactors de polítiques i activistes per a construir un món “Tots impulsors del canvi”.
solivid SOLIVID. És un projecte col·lectiu per a la construcció d'un mapa col·laboratiu i d'un banc de recursos on-line sobre les iniciatives solidàries dvant la crisi del COVID-19. ODS 17.
Fundació Lluis Alcanyis Psicologia La Clínica de Psicologia UV de la Fundació Lluis Alcanyis de la UV
fundació lluis alcanyis uv nutrició Clínica Universitaria de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia (CUNAFF VLC) de la Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València

 

Altres xarxes interessants
lección más grande dell mundo World's largest lesson. La Lliçó més gran del món explica els Objectius de Desenvolupament Sostenible a xiquets i joves del món sencer i els uneix en l'acció. 17 Objectius Mundials a fi d'aconseguir 3 propòsits extraordinaris per a 2030: ERRADICAR LA POBRESA EXTREMA; LLUITAR CONTRA LA DESIGUALTAT I LA INJUSTÍCIA; LLUITAR CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC.