Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

Arranca el projecte Erasmus+ “Towards a Pedagogy of Hope, Resilience & Action” del qual som socis

  • 2 de desembre de 2020
Europa
Foto: Christian Lue

La Càtedra, en associació amb entitats d'Espanya, Regne Unit, Finlàndia i Turquia, va presentar un projecte d'Associacions estratègiques en l'última convocatòria Erasmus+ que ha sigut aprovat.

En la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la UV estem d'enhorabona. En l'última ronda de presentació de projectes Erasmus+, KA201 - Associacions estratègiques en l'àmbit de l'educació escolar i de persones adultes, a l'abril d'aquest any 2020, presentem un projecte en associació amb Changemakers Unltd (Regne Unit, organització coordinadora del projecte), Hanko High School (Finlàndia), CIPFP La Misericòrdia (València) i Youth Association (Turquia).

El nom del projecte és “Hope&Act. Towards a Pedagogy of Hope, Resilience & Action: Innovating Curricula for inclusivament & active global citizenship through the framework of the UN Global Goals (SDGs)” i dilluns passat 30 de novembre vam tindre la nostra primera reunió online de posada en marxa.

El projecte es fonamenta en la necessitat que la societat passe a buscar solucions als problemes actuals d'una manera col·lectiva i a donar suport a aquest canvi a través de les educació proporcionada en els centres d'estudi fins i tot impactant en el seu currículum: volem promoure l'apoderament, la participació i la ciutadania activa de la joventut amb la finalitat de posar un granet d'arena en la creació d'una societat democràtica des del nostre àmbit d'actuació, l'educació.

Les activitats del projecte estan dissenyades acuradament per a elaborar un mètode didàctic innovador que permeta als educadors fer costat a l'alumnat a desenvolupar un pensament crític per a assumir la ciutadania global activa com una responsabilitat, amb la finalitat de crear un món més just, equitatiu i sostenible per a les generacions futures a través del desenvolupament i implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Tractarem la inclusió de qüestions mundials a través dels plans d'estudi com la sostenibilitat, la pobresa i el desenvolupament, l'enteniment, el respecte mutu, la justícia, l'equitat i la interdependència, els grans desafiaments de la humanitat. Pensar junts de quina forma aquests temes s'apliquen als contextos locals, al context europeu i al context mundial fomentarà la inclusió social dels joves a les escoles i l'ensenyament superior.

Aquest projecte proporcionarà recursos professionals i d'alta qualitat que seran particularment apropiats i útils per a fer costat al professorat en el tractament de la diversitat en l'educació.