Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries Logo del portal

La Càtedra de cooperatives agroalimentàries ha realitzat amb èxit el seminari per a alumnat de la Universitat de València

  • 11 de març de 2022
Intervinents en la jornada.
Intervinents en la jornada.

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya i de la Universitat de València UVCàtedres va realitzar un seminari per a alumnes el dijous 24 de febrer en la Facultat de Dret de la UV.

La Jornada va ser inaugurada pel professor Salvador Montesinos, director del Màster en Dret de l'Empresa, que va animar als alumnes a conéixer i a estudiar els diferents models d'empresa entre ells les cooperatives.

Seguidament, la catedràtica i directora de la Càtedra, María Pilar Alguacil, va presentar la Càtedra i totes les activitats que realitza.

A continuació, va ser el torn de Vicent Insa, tècnic de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana. Va exposar les principals xifres econòmiques de les cooperatives en la comunitat valenciana: quantes cooperatives existeixen, el nombre de socis i treballadors, el gènere i edat tant dels socis com dels treballadors. Va destacar l'important volum de facturació que realitzen les cooperatives. Així mateix, va posar l'accent en l'important paper que tenen les cooperatives als pobles més xicotets, ja que si aquestes no estigueren, no hi hauria res al poble.

Finalment, va prendre la paraula Tomás Rojas Pacheco, director financer de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya. El senyor Rojas a través d'una comparació entre les societats limitades/anònimes i les cooperatives va intentar explicar als alumnes que van assistir a la jornada les principals qüestions jurídiques i fiscals a les quals s'enfronten a les cooperatives agroalimentàries. Finalment va animar als alumnes al fet que investigaran qualsevol tema jurídic relacionat amb les cooperatives agroalimentàries i presentaran va donar treball al premi que anualment convoca la Càtedra per al millor treball de recerca sobre les cooperatives agroalimentàries.

La Càtedra Cooperatives Agroalimentàries realitza anualment una sèrie de seminaris per a alumnes en diferents universitats d'Espanya per a difondre el fenomen del cooperativisme agroalimentari. De manera que els universitaris puguen veure les opcions de treball que ofereixen, així com opcions d'investigació que existeixen.

Durant la jornada.
Durant la jornada.

 

Imatges: