Logo UVCàtedra Institucional per a la Cultura de la Mediació Logo del portal

La professora Sonia Rodríguez Llamas imparteix una conferència a Quart de Poblet

  • 4 de novembre de 2022
Conferència

Sonia Rodríguez Llamas, membre de la Càtedra Cultura de la Mediació, va participar el 2 de novembre en el programa Unisocietat de la Universitat de València amb una xarrada sobre la mediació en matèria de consum.

El passat 2 de novembre la professora del Departament de Dret Civil va impartir la conferencia "Qüestions actuals sobre la mediació en matèria de consum" en la Sala d'actes de l'Ajuntament de Quart de Poblet. 

Sonia Rodríguez Llamas va traslladar al públic assistent la importància de la resolució extrajudicial de conflictes relacionats amb el consum a través de la mediació. La professora va explicar que la mediació de consum és un mecanisme que pot articular-se amb la finalitat d'augmentar i millorar la protecció dels consumidors i usuaris, perquè en la majoria de les disputes que es produeixen en aquest àmbit no es gestionen per via judicial, ja que solen consistir en reclamacions de quantitats xicotetes, i al consumidor no li compensa un procediment judicial. Així doncs, la mediació, igual que altres mitjans alternatius de resolució de litigis, resulta idònia en aquesta matèria, ja que permet disminuir els terminis i estalviar costos.

Sonia Rodríguez Llamas