Logo de la Universitat de València Logo Càtedra DAM Gestió integral i recuperació de recursos de l'aigua residual Logo del portal

"Cal constituir una xarxa o plataforma de la I+D+i del sector de l'aigua a Espanya”

  • 7 de gener de 2020
Directores Centros Asistentes

La Càtedra DAM va participar en la “II Trobada de Directors de centres d'investigació de l'aigua a Espanya” celebrat el passat 19 de desembre en el Molí de Vera de València.

La Càtedra DAM va participar en la “II Trobada de Directors de centres d'investigació de l'aigua a Espanya” celebrat el passat 19 de desembre en el Molí de Vera de València.

“És necessari avançar en la formació d'una xarxa o plataforma del sector de la I+D+i en l'aigua a Espanya, que pose de manifest el potencial i la capacitat del sector, facilite l'intercanvi de coneixement i la transferència de la I+D+i i a més, servisca de suport científic a les administracions públiques en la presa de decisions”.

Aquesta va ser la principal conclusió de la “II Trobada de Directors de centres d'investigació de l'aigua a Espanya”, celebrada el passat 19 de desembre en l'Ermita de Vera de la Universitat Politècnica de València, actuant el IIAMA-UPV (Instituto de Ingeniería del Agua y Medio Ambiente de la Universitat Politècnica de València) com a amfitrió de la reunió.

L'esdeveniment, que va congregar a diversos centres d'investigació nacionals, va servir per a abordar els reptes i problemàtiques als quals s'enfronta el sector de l'aigua, debatre sobre fonts de finançament nacional i europea per a la constitució de xarxes o plataformes i analitzar possibles vies de transferència del coneixement i difusió de l'activitat.

Concretament, van participar 16 assistents pertanyents a 13 centres, els qui van realitzar una breu presentació de les diferents línies d'investigació que desenvolupen i de projectes rellevants recents. Posteriorment es van mostrar exemples d'èxit de xarxes temàtiques com a Xarxa Remedia, Xarxa de Laboratoris d'Hidràulica o Xarxa de Silvicultura, que van ajudar a conèixer el potencial i possibilitats que ofereixen aquest tipus de nexes i debatre la seua possible translació a l'àmbit de la I+D+i en el sector de l'aigua. 

En la reunió es va fixar com un dels objectius a curt termini la posada en marxa d'una web per a facilitar l'intercanvi d'informació i la difusió d'activitats dels centres involucrats; l'estudi de possibles ajudes per a l'impuls de la xarxa o plataforma; i la continuació de les trobades periòdiques anuals per a avançar en la definició i consecució dels objectius de la xarxa.