Logo de la Universitat de València Logo Càtedra DAM Gestió integral i recuperació de recursos de l'aigua residual Logo del portal

Lliurament de la II Edició del Premi “María Francisca García Usach” a la millor Tesi Doctoral

  • 7 de desembre de 2021
Rosario Rodero (der) i Alberto Bouzas (esq)
Rosario Rodero (der) i Alberto Bouzas (esq)

Una investigació sobre optimització de biogàs guanyadora de la II Edició del “Premi a la millor Tesi Doctoral de la Càtedra DAM”.

El passat 1 de desembre es va entregar el premi a la Millor Tesi Doctoral de la Càtedra DAM en la seua II Edició en un acte celebrat dins de la III Jornada Cientificotècnica de la Càtedra. La guanyadora del premi va ser Rosario Rodero Raya, pel seu treball Optimization of biogas upgrading in algal-bacterial photobioreactors at pilot and demo scale”, dirigit pels investigadors del Instituto de Procesos Sostenibles (ISP) de la Universidad de Valladolid, Raquel Lebrero y Raúl Muñoz. El treball avalua la influència de paràmetres ambientals i operatius en el rendiment del upgrading fotosintètic de biogàs, el desenvolupament i validació d'un sistema de control per a optimitzar l'operativitat del procés, la millora de la collita de la biomassa mitjançant l'ús de floculació, així com l'avaluació del procés a escala semi-industrial.

“Els resultats obtinguts condueixen a una millora en el rendiment del procés de upgrading de biogàs basat en fotobioreactors d'algues, i és un primer pas cap a la industrialització d'aquesta biotecnologia. La seua comercialització contribuirà a l'augment en l'ús de biogàs generat a partir de residus orgànics com a substitut del gas natural via upgrading d'una manera rendible i ambientalment sostenible”, va afirmar l'estudiant guardonada.

La Resolució de 26 de novembre de 2021 del Vicerectorat d'Innovació i Transferència per la qual es resol atorgar el premi de la Càtedra de Gestió Integral i Recuperació de Recursos de l'Aigua Residual (Càtedra DAM) de la Universitat de València a la millor Tesis Doctoral relacionada amb aquesta àrea de coneixement es pot consultar en aquest enllaç i al Tauler Oficial d'Anuncis de la Universitat de València.

Imatges: