Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Economia del bé comú Logo del portal

Com generar models de negoci sostenibles combinant la Matriu de el Bé Comú i el Lean Startup

  • 18 de novembre de 2020
Image de la noticia

Vanessa Campos, Professora Titular i co-directora del Màster Universitari en Estratègia de la Universitat de València, i Coordinadora de Projectes de la Càtedra EBC, publica l'article "Com generar models de negoci sostenibles combinant la Matriu de el Bé Comú i el Lean" en CEEI València

L'article presenta la Matriu de el Bé Comú com una eina efectiva que permet dissenyar models de negoci sostenibles, entesos com aquells que permeten integrar de manera efectiva els aspectes econòmics, socials i mediambientals, és a dir, operacionalizan en la pràctica els tres pilars de la sostenibilitat .


Si a més aquesta matriu es complementa i valida amb el model Lean Startup, en concret l'eina coneguda com Validation Board, tindríem un procés complet de disseny, validació i escalament de models de negoci sostenibles.

Aquesta combinació de metodologies queden recollides en un llibre que va dirigit tant a estudiants com a emprenedors: "Emprendimiento Sostenible. Emprendiendo desde la cocreación de valor y el bien común "(Joan R. Sanchis, Vanessa Campos i Ana Ejarque), editat per Ediciones Pirámide.

Llegir l'article complet