Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Publicacions

L’Economia del Bé Comú en l’àmbit local

26 de de juliol de 2017

“L’economia del Bé Comú en l’àmbit local” és un article científic redactat per Rosario Gómez-Álvarez Díaz, Universidad de Sevilla; Rafael Morales Sánchez ,Universidad Pablo de Olavide i Carmen Rodríguez Morilla; Universidad de Sevilla.

Aquest treball presenta l’Economia del Bé Comú en l’àmbit municipal. Per a això es descriu què és un Municipi del Bé Comú i les cinc estratègies proposades per assolir-ho: creació d’assemblees democràtiques, aplicació del Balanç del Bé Comú Municipal, promoció de l’Economia del Bé Comú a les organitzacions, creació de l’Índex del Bé Comú Municipal i participació en la creació d’una Regió del Bé Comú. El model té una vocació de transformació real de tot el sistema econòmic, fonamentant la seua construcció a la democràcia a partir d’una xarxa des de l’àmbit local. L’Economia del Bé Comú tracta de crear els incentius perquè l’activitat econòmica estiga orientada cap al Bé Comú, entès com la promoció dels valors humans de la dignitat humana, solidaritat, sostenibilitat, justícia social i la democràcia i transparència. Per aconseguir-ho planteja el seu mesurament mitjançant el balanç del bé comú i les modificacions legals perquè les empreses, i altres organitzacions cooperen per a la generació de bé comú, en lloc de competir per la maximització del benefici. Per això, aquest treball sosté que l’Economia del Bé Comú concebuda a escala municipal, proporciona un marc complet i coherent d’anàlisi des d’on abordar el desenvolupament local. La presentació del marc teòric de l’Economia del Bé Comú en l’àmbit municipal pretén crear una aportació de síntesi útil a professionals de la recerca i els professionals de l’àmbit municipal.

Text complet

Etiquetes
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies