Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Economia del bé comú Logo del portal

Webinar

La crisi econòmica provocada pel coronavirus està afectant de manera significativa al conjunt de l'economia. La paralització de l'activitat econòmica de la major part de sectors ha provocat una pèrdua d'ingressos que està dificultant la continuitat de moltes empreses, especialment d'autònoms i micropimes. Els sectors més afectats estan sent el turisme i la restauració i el comerç, encara que la resta de serveis, la indústria i l'agricultura també està tenint la seua repercusió. Els efectes es produeixen també en les persones treballadores (ERTOS i pèrdua de llocs de treball) i en les més vulnerables.

Dins d'aquest context, va a ser clau de quina manera es farà el reinici de l'activitat econòmica, quines mesures es poden prendre des de les Administracions Públiques per a afavorir la recuperació econòmica dels diferents sectors econòmics i com es podria aprofitar la nova situació per a reactivar els sector industrials tradicionals locals. La corona crisi pot ser l'oportunitat per a fer un canvi de model productiu basat en una aposta clara per la sostenibilitat, la diferenciació, el coneixement, la innovació i el valor afegit.

Des de la Càtedra d'Economia del Bé Comú de la Universitat de València volem encetar un debat amb els diferents agents econòmics i socials per a analitzar quines mesures s'haurien de prendre per a reconduir la situació i iniciar la transformació del model productiu valencià. Aquesta anàlisi la volem fer des de diferents sectors ecònomics i col·lectius afectats i sempre des d'una perspectiva basada en el bé comú i l'interès general.

Realitzarem diferents seminaris virtuals mitjançant videoconferències amb persones relevants de l'economia valenciana (persones empresàries, directives, sindicalistes, professionals i acadèmiques). El públic podrà interactuar amb les persones conferenciants. Els seminaris es realitzaràn entre els mesos de juny i octubre de 2020.