Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

I Jornades d’Educació per a la Sostenibilitat

El pròxim dia 13 de febrer, la Càtedra d’Economia del Bé Comú de la Universitat de València participarà en les I Jornades d’Educació per a la Sostenibilitat i l’Economia del Bé Comú, organitzades per l’Escuela de Emprendedores Sostenibles i Natura y Cultura Servicios Ambientales.

L'objectiu d'aquestes jornades és ser un punt de trobada, en l'àmbit educatiu, on es comparteixen i exposen idees, reflexions, projectes i experiències que persegueixen impulsar nous models econòmics, de consum i de desenvolupament sostenibles, que permeten assolir la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La Jornada se centrarà en tres ponències que giraran al voltant de la importància del sistema educatiu en l'orientació d'un model d'economia sostenible, i que abordaran temes com els principis per a un nou model d'economia sostenible i que promoga el bé comú, el paper dels centres educatius i l'educació innovadora com a eina de canvi i fertilització del territori i, finalment, la presentació de dues experiències d'innovació educativa per a treballar la perspectiva econòmica: "Escola d'Emprenedors Sostenibles (EES)" i "Escoles per als ODS".

L’esdeveniment, que tindrà lloc en l’Antic Mercat de Torrent (València) de 16.30 a 19.30 hores, està adreçat tant a integrants de la comunitat educativa com a tècnics i responsables públics relacionats amb l'educació, el medi ambient i el desenvolupament local, a més de personal d'empreses amb perfil sostenible i que desenvolupen accions de formació i de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Més informació en aquest enllaç.

Dins de les activitats realitzades per la Càtedra es troben els seminaris per a estudiants, que tracten de divulgar les virtuts del model cooperatiu, en general, i agroalimentari, en particular, entre els estudiants universitaris. L’objectiu d’aquests seminaris és augmentar el nombre de joves que visualitzen el cooperativisme agroalimentari com un àmbit idoni per al desenvolupament de la seua carrera professional, siga en l’àmbit acadèmic o en el tècnic. Així, es complementa amb el Premi per al Millor treball acadèmic (TFG, TFM o tesi doctoral) per a incentivar que els estudiants de graus o màster en matèries jurídiques, comptables o fiscals es formen de manera especialitzada en aquest terreny.

Els seminaris es realitzen en col·laboració amb diferents universitats del territori nacional. En el cas de la Universitat de València, la cita serà el pròxim 21 de gener a les 15.30 hores en l’Aula B3 de l’Edifici d’Instituts del Campus de Tarongers, amb una conferència titulada “Les Cooperatives Agroalimentàries en Espanya: situació actual i reptes de futur en l’àmbit jurídic, fiscal i comptable”, impartida per Tomás Rojas Pacheco, director de l’Àrea de Financer, Fiscal i Gestió Interna de Cooperativas Agro-alimentarias de España. Aquesta activitat està adreçada als alumnes i exalumnes del Màster en Economia Social organitzat per l’IUDESCOOP, a més de la resta de la comunitat acadèmica i altres persones interessades.

 

Data 13 de febrer de 2020 de 16:30 a 18:30. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Antic Mercat (Torrent)

 
Organitza

Càtedra d'Economia del Bé Comú.

 

Contacta catedraebc@uv.es

 
Més informació