Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació del llibre 'Comunicar i marcar la diferència' a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

Dimecres 11 de març a les 18 hores es presenta a la sala d’Actes Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV, el llibre 'Comunicar i marcar la diferència. Testimonis de joves periodistes valencianes'. A continuació tindrà lloc un debat sobre Periodisme i igualtat amb Ana Pardo de Vera, directora Corporativa i de RR.II. de Publico.es, i quatre de les autores del llibre: María Iranzo, Laura López, Laia Mas i Carolina Salvador.

A l’acte hi intervindran, Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València; Amparo Ricós, degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació; Carolina Moreno, coordinadora de la Unitat docent i de la titulació de Periodisme; Adolfo Carratalá i Dolors Palau, docents de Periodisme i membres de l’equip editor del llibre.

El mercat condemna les dones periodistes, una de les professions més feminitzades, a pitjors condicions de treball i més dificultats de progressió professional que els seus companys d’ofici. A partir d’aquesta constatació, els testimonis en primera persona de 30 periodistes titulades per la Universitat de València palesen les dificultats que pateixen per a accedir a les empreses de comunicació, particularment als àmbits de més prestigi i poder. Quines barreres troben per a exercir la professió? Els mitjans, són receptius, valoren i reconeixen les maneres de les dones d’observar les realitats i de contar-les? Cal reivindicar un estil i una manera femenina d’exercir les tasques comunicatives? Les estructures organitzatives de les empreses i els discursos dominants dels mitjans, segueixen perpetuant percepcions i esquemes dominants del passat?

 

Data 11 de març de 2020 de 18:00 a 20:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Sala d’Actes Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV

 
Organitza

Publicacions de la Universitat de València.

 

Contacta marqueting@uv.es

 
Més informació