Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Torrent
Jornades UV-AVAF: 'Protecció dels alertadors'

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en col·laboració amb l’Agència Valenciana Antifrau, l’Ajuntament de Torrent i la Facultat de Dret, sumen forces per a organitzar la jornada conjunta UV-AVAF, titulada “Protecció dels alertadors”.

En la Jornada es reflexionarà sobre el valor i les conseqüències de la Directiva Europea 2019/1937 relativa a la protecció de les persones que informen sobre infraccions del Dret de la Unió, també coneguda com a Directiva Whistleblowers.

La Xarxa d'Oficines i Agències Antifrau d'Espanya, en la seua VIII trobada de treball el 29 de setembre de 2021 a Alacant, va aprovar una declaració institucional en la qual s'urgeix a les institucions competents de l’estat espanyol a fer la transposició de la directiva a l'ordenament jurídic propi.

En aquesta declaració es recomana als governs, administracions i ciutadania, en general, a fomentar la cultura de la denúncia de les pràctiques fraudulentes i corruptes; promocionar els canals d’alerta; reconéixer l'exemplaritat de les persones que denuncien; garantir-ne la confidencialitat; protegir-les; facilitar a les persones denunciants i alertadors mesures de suport; així com desplegar accions de difusió, formació i sensibilització de la cultura de la integritat pública.

La discussió acadèmica i social sobre aquestes qüestions és essencial per a millorar les formes de prevenció i lluita contra practiques de corrupció i frau en la gestió dels assumptes públics i són, així mateix, debats bàsics per a enfortir la formació cívica i l’ètica pública col·lectives.

 

Data 16 de novembre de 2021 de 09:00 a 15:00. Dimarts.

 
 
Lloc de realització

Antic Mercat de Torrent. C/Cervantes, 1. 46900 Torrent

 
Organitza

El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en col·laboració amb l’Agència Valenciana Antifrau, l’Ajuntament de Torrent i la Facultat de Dret..

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació