Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Foto d'una planta
Estèvia, la panacea dolça?

Cultura als Campus

Taller:

Estèvia, la panacea dolça?

A càrrec de:

Lluis Pascual Vidal. Professor associat en el Departament d’Història de la Ciència i Documentació, UV

Àlvar Martínez-Vidal. Comissari de l´exposició i membre de l´Institut Interuniversitari López Piñero, UV

Objectiu general

Acostar-se de manera crítica al món dels edulcorants naturals i/o artificials i, en particular, al de l'estèvia, més enllà de la moda i de la publicitat alimentària.

 

Contingut

Per mitjà de la projecció d'audiovisuals, els assistents constataran la introducció progressiva, des de la baixa edat mitjana, d'edulcorants naturals i artificials en la dieta europea.  Es tindran en compte els factors (agronòmics, estratègics, econòmics, científics, terapèutics, jurídics, industrials, etc.) que hi han contribuït a l'expansió d'uns i d'altres a tot arreu.

Se centrarà l'atenció sobre l'estèvia, un edulcorant d'origen natural, procedent de la cultura guaraní, el consum del qual s'ha generalitzat en l'actualitat al món sencer. Es degustaran diverses presentacions de l’estèvia, en forma d'infusió o d'additiu a productes alimentaris (melmelades, xocolates).

Duració: 2 hores

Inscripció: https://go.uv.es/u0Rim30

 
Període de l'esdeveniment:
  • 9 de febrer de 2023 de 10:00 a 12:00. Dijous.
  • 9 de febrer de 2023 de 17:00 a 19:00. Dijous.
 
 
Lloc de realització

Sala de Juntes. Facultat d´Infermeria i Podologia

 
Organitza

Cultura als Campus. Vicerectorat de Cultura i Societat

Institut Interuniversitari López Piñero

Facultat d´Infermeria i Podologia.

 

Contacta cultura@uv.es