Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria 20 de Febrer "Talent i Empresa Familiar"

  • 7 de febrer de 2019
Image de la noticia

La Càtedra d'Empresa Familiar (CEF) ha participat en el Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d'Economia amb una sessió de Debat-Tertúlia que va tractar "Talent i Empresa Familair: Trencant mites, obrint ments"

La Càtedra d'Empresa Familiar ha desenvolupat la seva activitat com a part de l'Fòrum D'Ocupació de la Facultat d'Economia, mitjançant un debat introduït i moderat per Alejandro Escribá (Director de la Càtedra d'Empresa Familiar de la UV).

La tertúlia va tindre lloc el dimecres 20 de febrer al Hall de la Facultat d'Economia, on es va parlar de la realitat de les empreses familiars des de la perspectiva de l'ocupador i de l'candidat talentós. Per mostrar la perspectiva de l'ocupador i l'empresa familiar vam tindre a Miriam Bordeus (directora de Cleanity), i a Victòria Casañ (Responsable de desenvolupament de RRHH de Grefusa, mentre que per explicar-nos la perspectiva del candidat vam tenir a Maria Orero (Egresada GIB) i José Ramón Escorihuela (Estudiant GECO).

L'objectiu principal d'fòrum ha estat trencar els mites que envolten a les empreses familiars així com obrir les ments d'aquells que tinguen una versió equívoca d'aquestes. Observem que els grans reptes de l'Empresa Familiar (EF) son els d'atreure i retindre talent. Les EF proporcionen més de el 60% de l'ocupació, però el 63% dels estudiants no pensa en la l'Empresa Familiar per forjar la seua carrera.

Gràcies als nostres ponents i les perspectives que es van mostrar vam poder veure com pot l'Empresa Familiar millorar la seua imatge i la seua capacitat d'atreure i retindre talent (des de la perspectiva de l'ocupador), i al seu torn qué busquen els estudiants més talentosos quan s'enfronten a l'mercat de treball (des de la perspectiva dels estudiants i titulats). Això suposa un pas per mostrar el que tots dos ofereixen i demanden, veure punts de trobades, i on treballar per apropar l'Empresa Familiar als talents de el futur.

Com a part d'aquesta xarrada, Grefusa i la Càtedra van sortejar 3 Grefumaletines amb productes de l'empresa.