Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Lliçons pràctiques de gestió en l'empresa familiar: Els casos de Regne Unit, Àustria i Hongria.

  • 23 de setembre de 2019
Image de la noticia

Les Empreses Familiars constitueixen el tipus d'empresa dominant en la gran majoria dels països del món. El seu paper en l'economia es reflecteix en la seua contribució al Valor Afegit Brut i l'ocupació, i en tots els casos, les xifres situen a les Empreses Familiars com un dels pilars fonamentals del desenvolupament social i econòmic. No obstant això, la situació presenta interessants diferències entre països.

Les característiques, el nivell de competitivitat, i la manera en què tendeixen a organitzar-se i a estructurar els seus òrgans de direcció i govern corporatiu, o el grau de professionalització de la seua gestió presenten diferències rellevants entre països. Així mateix, cada estat ha establit un context normatiu i cultural diferent, que influeix de manera determinant en la sostenibilitat i en la competitivitat del model de les empreses familiars en l'àmbit econòmic i social. Després del notable èxit de les dues primeres edicions d'aquesta jornada, aquesta edició il·lustrarà els casos de tres nous països, Àustria, Regne Unit i Hongria, en un moment de grans incerteses i desafiaments institucionals a la Unió Europea. 

La Jornada permetrà comparar-les diferències en les seues característiques, la seua situació competitiva, i conéixer les experiències d'altres llocs per a aprendre d'elles i intentar extraure línies d'acció i recomanacions que puguen ser útils per a generar un context més favorable per al desenvolupament i la millora competitiva de les nostres empreses, i per tant, de la nostra economia.

En aquesta tercera jornada comptem amb la participació de tres especialistes en l'estudi i anàlisi de les empreses familiars procedents d'Àustria, Regne Unit i Hongria. Les presentacions d'aquests experts internacionals s'acompanyaren de sessions de col·loqui-debat, en les quals podrem reflexionar, de la mà d'empresaris i directius d'empreses familiars nacionals i internacionals sobre els aspectes que poden ser traslladables al context espanyol.
 

 

Programa.