Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Quadern de Treball 4/20. "Claus per a la internacionalització de l'empresa familiar"

  • 12 de maig de 2020
Image de la noticia

La Càtedra d'Empresa Familiar (CEFUV) presenta el Quadern de Treball 4/20 "Les claus per a la internacionalització de l'empresa familiar", elaborat per l'autor David Carnicer Sospedra. Aquest estudi té com a objectiu examinar d'una manera sistemàtica i ordenada aquells factors que determinen l'èxit de l'empresa familiar en el seu camí cap a la internacionalització.

D'una banda, l'estudi analitza la realitat exportadora de l'empresa familiar i determina si existeixen diferències específiques de partida respecte a les empreses no familiars en aspectes rellevants relacionats amb la internacionalització. Per tant, es tracta d'analitzar la influència de la condició de familiaritat en l'èxit de la internacionalització.

D'altra banda, es busca la identificació i classificació dels factors d'èxit de les signatures a l'hora d'escometre processos d'internacionalització. Aquests aspectes es desenvoluparan en l'elaboració d'un model integrat que mesura la capacitat d'internacionalització en les empreses.

Una vegada identificats els factors, aquest estudi persegueix examinar en quina mesura pot influir la naturalesa de l'empresa familiar en l'èxit en la seua obertura cap a l'exterior. Per a això, s'identifiquen tant els factors de risc com els avantatges derivats de les característiques típiques de l'empresa familiar en els processos d'internacionalització.

En conclusió, es determina que una empresa familiar no ha de tindre per la seua condició cap mena d'impediment ni barrera per a aconseguir l'èxit en els mercats exteriors. Per contra, alguns dels seus elements diferencials poden ser-li de gran ajuda. El repte consisteix justament en el fet que el caràcter familiar sume i no reste.

Consulta el Quadern de Treball 4/2020 ací.

Consulta els anteriors Quaderns de Treball  ací.