Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Així va ser el desenvolupament de la 1a sessió del curs d'Empresa Familiar amb Alejandro Escribá

  • 14 de juny de 2021
Image de la noticia

Dilluns passat 14 de juny, va ser impartida la primera sessió introductòria del Curs d'Empresa Familiar: Aspectes clau per a la seua competitivitat i perdurabilitat (13a Edició), per Alejandro Escribá. Director de la Càtedra d'Empresa Familiar, Catedràtic de la UV i investigador de l'IVIE.

El professor Escribá va començar presentant la Càtedra d'Empresa Familiar, la seua missió de contribuir a la millora de la competitivitat i les probabilitats d'èxit i perdurabilitat a llarg termini de les empreses familiars, així com la seua proposta de valor “Pretenem construir un projecte sòlid a llarg termini basat en el desenvolupament d'investigacions que alimenten les activitats de la CEFUV”. També va explicar els tres pilars de la CEFUV: docència, divulgació i transferència. Va fer èmfasi en el suport que rep la Càtedra dels seus promotors:  la Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), la Escola d'Empresaris (EDEM), el Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar (IVEFA), el Institut de l'Empresa Familiar (IEF), la Universitat de València (UV); i patrocinadors:  Broseta i CaixaBank.

Durant la sessió, el professor Escribá va presentar els conceptes d'Empresa Familiar, destacant la importància de les Empreses Familiars en el context socioeconòmic, “Les Empreses Familiars generen el 57% del valor afegit brut (VAB), i el 66% de l'ocupació a Espanya”.

La sessió concloc amb un debat sobre els rols i aspectes dels agents més rellevants (Família, Propietat, Govern i Direcció) en l'Empresa Familiar.

El curs continuarà aquest divendres 18 de juny, on Juan Vicente Tamarit (Director d'Aldebarán Projects) i Pascual Fernández (Professor de Dret civil a la Universitat de València) parlaran del “Desenvolupament de la carrera professional en les Empreses Familiars” i dels “Aspectes civils de l'Empresa Familiar”.