Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Projecte STEP

La Càtedra d'empresa Familiar de la Universitat de València forma part del projecte de recerca internacional, en col·laboració amb els grups de recerca de la Universitat d'Extremadura i la Universitat Abat Oliba. L'estudi ha sigut promogut per 48 universitats afiliades de diferents parts del món. A més, prestigiosos acadèmics i grans empreses familiars de tot el món s'han involucrat en STEP i han creat un flux d'informació sobre bones pràctiques i casos d'estudi que ajudaran a les famílies construir els seus llegats empresarials.

El projecte STEP (Successful Transgenerational Entrepreneurship Practices) va ser fundat en 2005 pel Babson College (Estats Units) en col·laboració amb 6 socis europeus. Es tracta d'una iniciativa global que explora el procés emprenedor a través de les empreses familiars i genera solucions que tenen aplicació immediata per als líders de la família. Actualment, participen en aquest projecte alguns dels principals grups de recerca especialitzats en l'estudi de l'empresa familiar a tot el món, tals com Windesheim (Holanda), Audencia (França), Tecnològic de Monterrey (Mèxic), Icesi (Colòmbia), CEIBS (Xina), Waseda (Japó), Dalhousie (Canadà) o Utah State University (USA), entre uns altres.

La nostra primera labor en aquest projecte ha sigut contribuir a l'obtenció de dades sobre els processos de successió en les empreses familiars a Espanya. El projecte es desenvolupa en més de 40 països i pretén contribuir a explicar com s'estan donant aquests processos successoris en diferents contextos i els principals desafiaments identificats en cadascun d'ells.

Projecte STEP 2019: El 70% de les empreses familiars no té un pla formal de successió, però les dirigides per CEOs de la generació millennial veuen el futur d'una manera molt diferent (informe en anglès)

Per a més informació, punxe ací.