Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Nota d'investigació 02/2014: La participació familiar incrementa el valor de les capacitats de gestió? Proves empíriques de l'empresa familiar en les pimes espanyoles.

  • Autors: Camisón Zornoza, César
  • (2014).
  • Tipus de publicació: Article
  • URL Publicacio: Nota d'investigació 02/2014: La participació familiar incrementa el valor de les capacitats de gestió? Proves empíriques de l'empresa familiar en les pimes espanyoles.
  • Titol publicació (nom del llibre o de la revista): La participació familiar incrementa el valor de les capacitats de gestió? Proves empíriques de l'empresa familiar en les pimes espanyoles. Cátedra de Empresa Familiar de la Universitat de València.
  • Num.2, Octubre 2014

  • Resum:

    La influència de l'amo de l'Empresa Familiar sobre el problema de rendiment de l'Empresa Familiar ha sigut objecte de recents investigacions. Menys és la quantitat d'investigacions dedicades a analitzar l'efecte de l'amo de l'empresa familiar en la capacitat de gestió de la mateixa. Este treball contribuïx a esta línia d'investigació analitzant una mostra de xicotetes i mitjanes empreses espanyoles. Este estudi contribuïx diferenciant la participació de la família en funció del paper organitzatiu i considerant totalment les capacitats de gestió. També es considera la complexitat de la família. Els resultats mostren que la participació familiar produïx un impacte negatiu sobre les capacitats de gestió de l'empresa familiar. No obstant això, produïx un impacte positiu quan les funcions de gestió de la propietat es diferencien i es despleguen les estructures adequades de governança familiar. Cal destacar les següents dos conclusions: la complexitat de la família es mostra com extremadament perjudicial per a la capacitat de la gestió, i les estructures de govern de la família només augmenten la capacitat de la gestió quan encaixa amb el nivell de complexitat de la família, en qualsevol altre cas, una sobreestructura de governança familiar danya la capacitat de gestió.

  • Depòsit legal: V108-2015

    ISBN: 978-84-697-1276-4