Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Llista de publicacions

Resultats de la cerca29 resultats

  • Imatge representativa de la publicació

    La importància dels equips d'alta direcció i la propietat familiar en la ambidestría: sobreviure a una crisi sent una PIME

    Consuelo Dolz, María Iborra y Vicente Safón (Membres del grup d’investigació i STEER (Strategy, Top Executives, ESG and Resiliency) i col·laboradors de la Càtedra d’Empresa Familiar (CEFUV)

    València , 2024. Recurs electrònic

    Descobreix com les Petites i mitjanes empreses (Pimes) poden enfrontar i superar les crisis econòmiques amb èxit. La nostra investigació destaca el paper vital de la ambidestría organitzativa, els equips d'alta direcció diversos i la influència de la propietat familiar en aquest procés. Explora més sobre els nostres descobriments i el seu impacte en la supervivència empresarial ací.

  • Imatge representativa de la publicació

    PERCEPCIÓN DEL ALUMNADO UNIVERSITARIO SOBRE EL ATRACTIVO DE LAS ALTERNATIVAS LABORALES

    Alejandro Escribá-Esteve (Universitat de València & Ivie) Director de la Cátedra de Empresa Familiar de la UV. María Avenza (Universitat de València) Pilar González Navarro (Universitat de València) Lucía I. Llinares Insa (Universitat de València) Esther Sánchez Peinado (Universitat de València) Jorge Villagrasa Guarch (EDEM)

    (2023). Llibre

    PERCEPCIÓN DEL ALUMNADO UNIVERSITARIO SOBRE EL ATRACTIVO DE LAS ALTERNATIVAS LABORALES.

    ISBN: 978-84-09-56898-7
  • Imatge representativa de la publicació

    Quadern de Treball 9/2022: Governança sostenible de l'empresa familiar.

    Begoña Pastor (Ángela Impact Economy)

    Valencia , 2022. Recurs electrònic

    A través d'aquest quadern de treball analitzarem les principals claus de la governança sostenible que permetran a l'empresa familiar navegar per prendre decisions, tenint en compte les noves variables de sostenibilitat, sense perdre competitivitat, rendibilitat i enfortint els seus valors. Analitzarem el context econòmic i el protagonisme de la sostenibilitat els propers anys, la vinculació entre la sostenibilitat i el llegat de l'empresa familiar, i com introduir la perspectiva sostenible en l'estratègia i la presa de decisions.

  • Imatge representativa de la publicació

    Tipologies d'Empreses Familiars: Implicacions repecte al seu comportament estratègic

    Guillén Gorbe, Tomás (Grupo IFEDES) Escribá-Esteve, Alejandro (CEFUV - Universitat de València / Ivie)

    Valencia , 2022. Recurs electrònic

    Tipologías de empresas familiares: Implicaciones sobre su comportamiento estratégico. Num.Notas de Investigación CEFUV

    Quins tipus d'empreses familiars hi ha? quines implicacions tenen les característiques específiques de cada tipus en el comportament estratègic? Aquesta nota de recerca aborda aquestes preguntes. L'estudi complet es troba publicat a Guillén Gorbe, T., & Escribá-Esteve, A. (2021). Heterogeneity in Family Firms: exploring governance configurations and their effect on strategies. Harvard Deusto Business Research, X(1), 26-52. https://doi.org/10.48132/hdbr.334

  • Imatge representativa de la publicació

    Quadern de Treball 8/2022: La perspectiva de l'accioniste en l'empresa familiar: proposta de bones pràctiques

    Raúl Aznar (Aznar Patrimonio) Alejandro Escribá-Esteve (CEFUV)

    (2022). Recurs electrònic

    Quaderns de Treball CEFUV.

    El principal objectiu d'aquest quadern és oferir pautes que servisquen per posar en valor la perspectiva de l'accionista i establir mecanismes de control efectius a l'empresa familiar sense menyscabar la feina dels gestors i intensificar la comunicació entre la propietat i l'empresa familiar.

  • Imatge representativa de la publicació

    Cuaderno de Trabajo 7/2022: L'empleabilitat dels estudiants a l'empresa familiar. Avaluació de les seues competències laborals i orientacions de millora.

    Pilar González Navarro. Universitat de València Lucía I. Llinares Insa. Universitat de València Rania Hakmi. Universitat de València Alejandro Escribá Esteve, Univesitat de València

    Valencia , 2022. Recurs electrònic

    Quaderns de Treball CEFUV.

    L'empresa familiar és l'estructura econòmica més nombrosa a Espanya i la més important en termes de generació d'ocupació. La seua cultura i valors la fan peculiar, igual que les relacions laborals que s'hi estableixen. En aquest quadern s'analitza l'ocupabilitat dels estudiants universitaris en aquest context. Els resultats obtinguts mostren que els estudiants tenen algunes de les competències d'ocupabilitat per a la consecució i el manteniment de l'ocupació que els ajudarien a ser part del capital social de l'empresa familiar. Aquestes competències també els ajudarien a sumar i aportar valor a l'empresa familiar integrant part dels recursos anomenats familiness que s'han associat a l'èxit...

    L'empresa familiar és l'estructura econòmica més nombrosa a Espanya i la més important en termes de generació d'ocupació. La seua cultura i valors la fan peculiar, igual que les relacions laborals que s'hi estableixen. En aquest quadern s'analitza l'ocupabilitat dels estudiants universitaris en aquest context. Els resultats obtinguts mostren que els estudiants tenen algunes de les competències d'ocupabilitat per a la consecució i el manteniment de l'ocupació que els ajudarien a ser part del capital social de l'empresa familiar. Aquestes competències també els ajudarien a sumar i aportar valor a l'empresa familiar integrant part dels recursos anomenats familiness que s'han associat a l'èxit empresarial. Tot i això, els resultats també ens mostren que encara queda molt camí per recórrer, i s'analitzen les àrees de millora en què haurien de treballar per tenir més probabilitats d'èxit en la seua integració a la plantilla d'alguna empresa familiar.

    Llegir més Ocultar
  • Imatge representativa de la publicació

    L'Empresa Familiar com a potencial lloc de treball.

    Sara Cardona; Alejandro Escribá.

    (2022). Projecte fi de grau

    Dades sobre l'Empresa Familiar com a entitat ocupadora.

  • Imatge representativa de la publicació

    El difícil paso de planificar la sucesión: ¿Qué papel juega una mayor diversidad de perspectivas?

    Ana Botella (Universidad de València) Cynthia E. Clark (Universidad de Bentley) Patricia Gabaldón (IE Business School) Alejandro Escribá (Universidad de Valencia e IVIE)

    (2021). Recurs electrònic

  • Imatge representativa de la publicació

    CUADERNO DE TRABAJO – 6 / 2021 LOS ÓRGANOS E INSTRUMENTOS DE GOBIERNO DE LA FAMILIA

    - Tomás Guillén. Grupo IFEDES - Alejandro Escribá-Esteve. Cátedra de Empresa Familiar de la UV

    (2021). Recurs electrònic

  • Imatge representativa de la publicació

    Cuaderno de Trabajo 5/2021: El Consejo de Familia, herramienta clave para la perdurabilidad de la Empresa Familiar

    María Beltrán (Profesora del Curso de Empresa Familiar de CEFUV)

    (2021). Recurs electrònic