Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

Ja et pots matricular en el curs ‘Participació dels ciutadans en la Democràcia de la Unió Europea’

  • 15 de juliol de 2022
Imatge predissenyada

La professora María Jesús García (Dret Administratiu) impartirà al gener aquest curs presencial d'extensió universitària. Consta de 20 hores lectives i és gratuït per als assistents.

S'ha obert el termini de matriculació per al curs d'extensió universitària “Participació dels ciutadans en la democràcia de la Unió Europea”, que va dirigit a tots aquells interessats en l’estudi dels drets democràtics en l'àmbit de la Unió Europea.

La Professora de Dret Administratiu María Jesús García García, directora del Mòdul Jean Monnet “Citizens´ integration into European Union democracy" impartirà al gener aquest curs d'extensió universitària, que és finançat amb fons europeus i serà gratuït per als assistents.

El curs proporcionarà a l'alumnat coneixements sobre els drets democràtics en l'àmbit de la Unió Europea, així com sobre la manera d'exercir-los davant les Institucions europees i davant els estats membres de la UE.

La Unió Europea està desesperada per atraure als ciutadans i promoure la seua implicació i participació. No obstant això, els ciutadans europeus desconeixen els seus drets polítics i democràtics. Iniciatives com el Programa Erasmus+ en el qual s'inscriu aquest mòdul busquen donar a conéixer la perspectiva comunitària dels ciutadans europeus com a manera de contribuir a fer Europa creant un sentit d'identitat i pertinença a una comunitat política. A aquesta mateixa finalitat es dirigeix el present curs, finançat també a través del programa Erasmus +.

Les 20 hores lectives de les quals consta el curs es dividiran en 4 blocs temàtics: la participació democràtica a la Unió Europea, els drets polítics dels ciutadans europeus, la participació ciutadana i elaboració de normes europees i, a manera de conclusió, les sinergies entre participació ciutadana i legislació intel·ligent i la seua repercussió en l'ordenament jurídic europeu.

Més informació