Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

La Càtedra i el Mòdul Jean Monnet participen en les jornades FORTHEM sobre les eleccions europees

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 6 de juny de 2024
Moment de la sessió impartida per María Jesús García

Els pròxims 19 i 20 de juny Mª Jesús García, directora de la Càtedra Jean Monnet "Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial" i el Mòdul "Integració de la ciutadania en la democràcia de la UE", oferirà dos conferències sobre les eleccions europees per als estudiants i docents europeus participants en la FORTHEM Short-term Mobility.

La Càtedra Jean Monnet Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial, junt amb el Mòdul Jean Monnet. Integració de la ciutadania en la democràcia de la UE (101047164 – CitEUdem), col·labora en l'organització de les jornades "Les eleccions europees de 2024 i el futur d'Europa" que se celebraran este mes de juny en la Facultat de Dret.

Les primeres eleccions directes al Parlament Europeu van tindre lloc el 10 de juny de 1979. 45 anys i deu eleccions després, tenim ocasió de celebrar esta fita en el procés d'integració política del que s'ha convertit en la Unió Europea, però també de reflexionar críticament els seus dèficits. Les jornades conviden a estudiants i acadèmics a discutir millores en el procés electoral i la seua acceptació entre el poble europeu i, així, contribuir a la configuració del futur d'una Europa conjunta.

María Jesús García, Directora de la Càtedra Jean Monnet SIEGE conduirà un taller alternatiu titulat "FORTHEM and research synergies" dirigit a personal docent e investigador. Esta activitat tindrà lloc 19 de juny a les 15h, a l'aula 1P20 de la Facultat de Dret.

Moment de la sessió impartida per María Jesús García

L'endemà a les 10h a l'aula 1P08, García participarà en un panell sobre els impactes institucionals amb la seua ponència "Citizens participation in the EU policy making".

Estes jornades, que se celebraran del 17 al 20 de juny de 2024, s'emmarquen en la iniciativa FORTHEM Collective Short-Term Mobility. Este programa brinda als estudiants de les nou universitats de l'aliança FORTHEM l'oportunitat d'assistir físicament a seminaris o jornades celebrades en qualsevol de les nou universitats sobre temes relacionats amb els objectius generals de l'aliança.

La Universitat de València participa en les FORTHEM Collective Short-Term Mobility 2024 amb l'organització del seminari "The 2024 European Elections and the Future of Europe" al qual assistiran presencialment al voltant de 25 estudiants procedents de les nou universitats de l'aliança. Estos estudiants han sigut seleccionat entre totes les sol·licituds de mobilitat rebudes i no hauran d'abonar cap taxa per a participar, sinó que a més rebran una beca per a costejar el viatge.

Cartel de las jornadas