Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

La directora de la Càtedra Jean Monnet SIEGE, María Jesús García García, imparteix una conferència a Bétera

  • 14 de febrer de 2023
Conferencia

El pròxim 22 de febrer, les i els interessats podran assistir a una xarrada sobre Serveis d'Interés General i drets dels consumidors i usuaris, en el marc del programa UniSocietat de la Universitat de València.

María Jesús García García, professora Titular de Dret Administratiu de la Universitat de València, i directora de la ‘Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial (SIEGE)’, impartirà aquesta conferència que tindrà lloc al Castell de Bétera, a les 19:00 hores. 

Aquesta xarrada té com a objectiu explicar el concepte de servei d'interés general i el seu paper en la integració social i econòmica dels ciutadans. Els serveis d'interés general són aquells que les administracions públiques dels Estats membres de la UE consideren com a tals i que, en conseqüència, estan subjectes a obligacions específiques de servei públic. Entre ells figuren les xarxes de transport públic, energia, comunicació, serveis postals i assistència sanitària. 

La conferència va dirigida al públic en general en tant consumidors i usuaris, ja que la legislació europea relacionada amb els serveis d'interés econòmic s'aplica a moltes àrees d'activitat (electricitat, subministrament d'aigua, sanitat, serveis socials, etc.), que tenen com a subjectes destinataris als consumidors.

Aquesta xarrada compta amb la participació de la ‘Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial (SIEGE)’, i ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Societat, l'Ajuntament de Bétera, la Diputació de València i Caixa Popular, en el marc del programa Unisocietat.