Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

La professora María Jesús García va impartir una conferència en Unisocietat Ontinyent

  • 18 de novembre de 2022
Conferència a Ontinyent

El 17 de novembre, a les 19:00 hores, el Centre Cultural de Caixa Ontinyent va acollir la conferència ‘Drets dels consumidors i usuaris dels Serveis d'interés general’.

La professora de Dret Administratiu de la UV i directora de la Càtedra ‘Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial’’,  María Jesús García García, va oferir aquesta xarrada a Ontinyent en el marc del programa Unisocietat de la Universitat de València.

L'especialista en Dret europeu abordà el tema dels serveis d'interés general d'índole econòmic (energia, transports, etc.) i no econòmic (educació, sanitat, dret a l'habitatge i serveis socials), considerant els drets del ciutadà i les necessàries garanties que en la prestació d'aquells serveis s'han de guardar per a garantir la seua protecció.

La professora García repassà els trets que caracteritzen als serveis d'interés general i el paper que exerceixen en la cohesió social, així com el marc normatiu i el grau d'intervenció administrativa que es dona en cadascun d'ells, i com això influeix en la tutela dels usuaris. Tot això precedit per l'estudi del propi concepte de ‘servei d'interés general’, derivat del Dret de la Unió Europea; així com, de l'important paper que correspon als poders públics en la prestació o regulació d'aquests serveis d'interés general com a elements essencials en la configuració del mercat interior europeu.

A la conferència van acudir més de 60 persones, que a la fi de la mateixa van iniciar el seu torn d'intervenció en el qual van posar de manifest els problemes que enfronten com a destinataris de serveis essencials i els seus dubtes sobre els procediments de reclamació enfront de les companyies que els presten.

Aquesta conferència, cofinançada per la Unió Europea —a través de la Càtedra ‘Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial’—, forma part del programa Unisocietat de la Universitat de València, organitzat pel Vicerectorat de Cultura i Societat i l'Ajuntament d'Ontinyent amb la col·laboració de la Diputació de València i Caixa Popular.

 

Cartell