Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

Protegir les dades de l'economia enfront de l'arribada de la ciberamenaça quàntica

  • 1 d’octubre de 2022
Portada del document

El World Economic Fòrum ha publicat un informe amb els passos per a transitar a la computació quàntica i preparar-se davant noves ciberamenaces.

El World Economic Fòrum va publicar el white paper Transitioning to a Quàntum-Secure Economy (Transitant cap a una economia de seguretat quàntica). L'informe planteja la necessitat d'anticipar-se en matèria de seguretat en una economia que avança a implementar la nova tecnologia de computació quàntica. Segons el parer dels editors del text, Filipe Beat, Anne Ardon, Itan Barmes i Chris Knackstedt, existeix el risc que els protocols de xifratge siguen significativament vulnerables a ciberamenaces.

«La computació quàntica promet capacitats transformadores de simulació i modelatge en una àmplia gamma d'indústries. No obstant això, aquests avanços en el poder computacional també presentaran riscos significatius a través de l'amenaça potencial d'interrupció d'alguns estàndards de xifratge àmpliament utilitzats. Si bé els terminis definitius per a les aplicacions de computació quàntica i les amenaces de ciberseguretat quàntica associades encara no s'han materialitzat per complet, les organitzacions han d'actuar ara per a avaluar la seua preparació per a adaptar-se a l'amenaça quàntica», expliquen.

Per a descarregar l'informe punxa la imatge de baix.
 

Portada document