Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

Director de la càtedra

Ricard Martínez Martínez.

Doctor en Dret per la Universitat de València, ha dedicat la seua recerca a l'estudi del dret fonamental a la protecció de dades i a diferents qüestions relacionades amb les repercussions de les tecnologies de la informació i les comunicacions en la vida privada.

Actualment presta els seus serveis en la Universitat de València com a Professor Ajudant Doctor en el Departament de dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. Forma part del Grup de Treball sobre Drets Digitals dels Ciutadans del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital. Coordina el Grup de Treball constituït per la Conferència de Rectors de les Universitat Espanyoles (CRUE-TIC) per a l'impuls del Reglament general de protecció de dades. Dirigeix un Master Oficial en protecció de Dades (UNIR).

Ha sigut tècnic de control de bases de dades de la Universitat de València. President de l'Associació Professional Espanyola de la Privacitat. Ha col·laborat amb diferents Universitats com a docent en estudis de grau o de postgrau i ha sigut responsable de l'Àrea d'Estudis de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

És autor de diferents monografies dedicades a aquesta matèria, -"Tecnologies de la Informació, Policia i Constitució", "Una aproximació crítica a l'autodeterminació informativa"- i ha participat com a autor o coordinador en diferents comentaris al Reglament de Desenvolupament de la Llei Orgànica de Protecció de Dades, i monografies sobre Dret i xarxes socials o Cloud Computing així com altres publicacions. Membre del Consell Acadèmic de Fide i codirector del seu Fòrum de Protecció de Dades.

Publicacions en Dialnet

Xarxes socials
TwitterLinkedin